Veelgestelde vragen

Met de Verzilverlening kunt u aanpassingen aan uw woning betalen met de stenen van uw woning. Bij de Verzilverlening wordt de overwaarde gebruikt om de woning aan te passen. U hoeft maandelijks geen rente en aflossing te betalen. De Verzilverlening wordt als hypothecaire lening afgesloten en is een aanvulling op uw eerste hypotheek. Bij verstrekking bedraagt de Verzilverlening niet meer dan 80% van de WOZ-waarde of de getaxeerde marktwaarde van het onderpand.

Voor de Verzilverlening betaalt u maandelijks geen rente en aflossing. De rente wordt namelijk jaarlijks bij de schuldrest opgeteld. Aan het einde van de looptijd, bij verkoop van uw woning of bij overlijden van de langstlevende aanvrager moet de lening worden afgelost.

Nee, de Verzilverlening is een box 3-hypotheek. Uw financieel adviseur kan u hierover uitleg geven.

Het grootste verschil is dat er niet wordt afgelost bij de Verzilverlening en dat de rente en aflossing worden betaald uit de overwaarde van de woning (NB: de rente is dan niet aftrekbaar). Wel geldt in tegenstelling tot de Blijverslening een minimumleeftijd (10 jaar voor de wettelijke AOW-leeftijd). Daarnaast zijn de potentiƫle maatregelen veel groter bij de Verzilverlening. Met de Verzilverlening kunt u namelijk ook energiemaatregelen of asbestsanering samen met energiemaatregelen financieren.