Opruimen bladafval

In de herfst is het vaak heel mooi in de natuur. De vallende bladeren en de herfstkleuren leveren mooie plaatjes op. Daarnaast is het afgevallen blad goed voor de biodiversiteit. Maar soms is al dat blad op de grond ook lastig. Daarom gaat de gemeente ook dit jaar vanaf november weer op pad om de overlast van bladeren te beperken.

Dit doen we met veegwagens en bladblazers. We beginnen met doorgaande wegen waar veel bladeren liggen. Daarna doen we alle doorgaande wegen en de zijstraten. Als al het blad gevallen is, maken we Nieuwegein wijk voor wijk schoon.

Bladkorven

In alle wijken zetten we in bladkorven neer. Dat doen we in de eerste week van november. Hier mag u zelf bladafval in gooien. Voor tijdelijk opslag zetten we ook een paar grote inzamelkorven neer. Deze legen we regelmatig. 

Vind een bladkorf >

Wat mag in een bladkorf?

Bladeren van de stoep en de straat. Ook bladeren uit uw tuin mag u in een bladkorf gooien.

Wat mag niet in een bladkorf?

Geen groenteafval, coniferen, boomtakken, snoeiafval, kluiten en tuinhekken. Ook geen grofvuil, denk hierbij aan bankstellen, kasten en huishoudelijke voorwerpen.

Bladkorf aanvragen

We hebben het maximale aantal bladkorven geplaatst. U kunt voor dit jaar dus geen aanvraag meer doen voor een bladkorf in uw straat. 

Voor 2023 kunt u wel een aanvraag doen. Stuur hiervoor een e-mail naar gemeente@nieuwegein.nl. Helaas kunnen we niet garanderen dat de bladkorf er komt. Er komt pas een bladkorf vrij als er eentje weinig gebruikt wordt.