ZIVVER

Veilig omgaan met privacygevoelige informatie

Zorgvuldig en vertrouwelijk uitwisselen van (privacy)gevoelige informatie is een belangrijk onderdeel van ons werk. Om die zorgvuldigheid te kunnen blijven garanderen, hebben we de beveiliging van onze communicatie met inwoners en andere relaties verbeterd. We moeten daar wettelijk aan voldoen, maar we vinden het ook onze eigen verantwoordelijkheid om zorgvuldig om te gaan met privacygevoelige informatie.

Wij gebruiken ZIVVER voor het veilig versturen van privacygevoelige informatie

Voortaan gebruiken wij ZIVVER om veilig te e-mailen en bestanden uit te wisselen. ZIVVER versleutelt berichten met gevoelige inhoud zoals patiëntgegevens, BSN-nummers of andere informatie die wij veilig willen versturen. Dat betekent dat niemand anders dan de verzender en ontvanger het bericht kunnen lezen. Daarnaast voorkomt het dat we gevoelige informatie naar de verkeerde persoon sturen.

U kunt zelf gratis een ZIVVER-account aanmaken. Als u dan een mail met privacygevoelige informatie ontvangt van ons, kunt u deze direct lezen.

Wilt u geen account aanmaken dan kunt u gebruik maken van deze app.

Heeft u geen mailadres van de persoon die u wilt bereiken, dan kunt u als maildres gebruiken: gemeente@nieuwegein.nl.

Heeft u een e-mail ontvangen met ZIVVER? Dan opent u dit bericht door op de blauwe link ‘Klik voor bericht’ te klikken. Eventueel moet u nog een sms-code of een wachtwoord invoeren (zie hieronder).

U heeft een beveiligd bericht ontvangen. U krijgt een code per SMS toegestuurd. Klik op ‘Bekijk en beantwoord beveiligd bericht’ en vul de code in. Nu kunt u het bericht lezen.

U heeft een bericht ontvangen dat is beveiligd met een wachtwoord. U ontvangt in een aparte mail een wachtwoord. Klik op ‘Bekijk en beantwoord beveiligd bericht’ en vul het wachtwoord in. Nu kunt u het bericht lezen.

Onder het ontvangen bericht kunt u direct een antwoord typen. U verzendt deze reactie door op de verzendknop te klikken.

Het is belangrijk dat u wijzigingen in uw e-mailadres of telefoonnummer direct aan ons doorgeeft. Op deze manier kunnen wij veilig met u blijven communiceren. Wijzigingen kunt u doorgeven aan de desbetreffende contactpersoon van de gemeente.

In dit filmpje ziet u hoe iemand een bericht ontvangt en leest.

Kijk voor meer informatie op www.zivver.com.

Heeft u vragen over een ontvangen e-mailbericht? Kunt u het ontvangen bericht niet openen? Of heeft u vragen over ZIVVER? Neem dan contact op met de afzender van de mail via 14 030.