De buurt battle tegen zwerfafval

Nieuwegein roept inwoners op mee te doen aan de buurt battle. Een wedstrijd tussen de buurten met één doel: het schoonhouden van de straten en parken. Want schone buurten en parken dragen bij aan een prettige woon- en leefomgeving! De buurt die zich het actiefst inzet en de meeste punten scoort, wint de buurt battle en wordt beloond met een gezellig buurtfeest.

  • Meesturen: bewijs dat u in Nieuwegein woont

Cleanup-pakket reserveren

Zo werkt de buurt battle:

  1. Reserveer een cleanup-pakket. Let op: omdat we zeker willen weten dat u in Nieuwegein woont, moet u een bewijs meesturen. Dit mag van alles zijn. Denk aan een foto van een brief met uw naam en adres, een foto van uw legitimatie etc.
  2. Goedgekeurd? Dan mag u uw cleanup-pakket ophalen bij de Gemeentewerf (Utrechthaven 1, ma t/m vr van 09.00–16.30 uur).
  3. Pakketje in huis? Dan kan het opruimen beginnen! Want in zo’n cleanup-pakket zit namelijk een afvalgrijper, opruimommetjeskaart, vuilniszak en een grappige ansichtkaart die u bij buren in de brievenbus kunt doen.
  4. Maak foto’s en filmpjes tijdens het opruimen. Stuurt u deze naar nieuwegein@jouwschonestad.nl óf @gemnieuwegein op Instagram, dan scoort u punten voor de hele buurt.
  5. Houd @gemnieuwegein trouwens goed in de gaten op Instagram, want we plaatsen tijdens de buurt battle verschillende winacties online!

Scores checken? We updaten de punten wekelijks op Instagram.
 

Mail een bewijs met dat u in Nieuwegein woont naar nieuwegein@jouwschonestad.nl. Wij doen ons best uw aanvraag zo snel mogelijk te beantwoorden. Goedgekeurd? Dan kunt u uw cleanup-pakket ophalen bij de Gemeentewerf:

Utrechthaven 1, Nieuwegein
Maandag t/m vrijdag van 09.00–16.30 uur.
 

U kunt ook zwerfafval opruimen zonder mee te doen aan de buurt battle. Meld u aan bij de receptie van de Gemeentewerf:

Utrechthaven 1, Nieuwegein
Maandag t/m vrijdag van 09.00–16.30 uur.

Na het registreren van uw persoonsgegevens krijgt u het opruimpakket direct mee. Het is niet mogelijk om voor anderen een pakket mee te krijgen. Het pakket bestaat uit een grijper, handschoenen en afvalzakken. U zorgt zelf voor de afvoer van het afval.

Vragen? Bel dan naar de Gemeentewerf via 14 030.