OV-inloopspreekuur

Vindt u het als 55-plusser lastig om met het openbaar vervoer te reizen? Kom dan naar het maandelijkse OV-inloopspreekuur in Buurtplein Galecop. Tijdens dit gratis spreekuur krijgt u advies en tips over het reizen met de trein en bus.

Inloopspreekuur

U bent van harte welkom om langs te komen met al uw vragen over het openbaar vervoer. De OV-ambassadeurs helpen u graag!

Datum:               Donderdag 20 juni 2024

Tijd:                    10.00-11.30 uur

Locatie:              Buurtplein Galecop, Thorbeckepark 183, Nieuwegein

Maak een proefreis

De ambassadeurs zijn vrijwilligers die u helpen langer zelfstandig te reizen. Dit doen ze door advies, tips en proefreizen aan te bieden. De proefreis maakt u samen met een ambassadeur. Door het te doen, blijkt het allemaal mee te vallen! Een uitje naar familie of een bekende, een bezoek aan het museum of een controle in het ziekenhuis is dan geen probleem meer. U ervaart dat reizen met het openbaar vervoer niet moeilijk is.

Telefonisch spreekuur

Wie graag telefonisch antwoord wil, kan bellen met een OV-ambassadeur tijdens het telefonisch spreekuur. Dagelijks zitten OV-ambassadeurs klaar om OV-vragen te beantwoorden. Zij zijn bereikbaar op 033- 208 23 80.

  • Maandag- t/m vrijdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur   
  • Dinsdag- en donderdagmiddag van 13.30 tot 15.00 uur   
  • Maandag- en woensdagavond van 18.30 tot 20.00 uur   

OV-ambassadeurs zijn vrijwilligers die anderen op weg helpen en staan u graag te woord.

Gratis reizen met bus en tram in provincie Utrecht

In heel 2024 reizen kinderen tot 12 jaar en 66-plussers met een laag inkomen gratis met de bus en tram in provincie Utrecht. Kinderen tot 12 jaar moeten begeleid worden door een volwassene in het OV en kunnen reizen zonder OV-chipkaart. Lees er meer over op u-ov.info/kidsgratis. Bent u 66-plusser met een laag inkomen? Dan kunt u zich aanmelden voor een gratis abonnement op gratisreizenouderen.nl. Hier staan ook de voorwaarden.