Spelregels social media

De gemeente Nieuwegein zet social media in om inwoners en andere belangstellenden te informeren. Via onze kanalen blijft u op de hoogte van wat er speelt in de stad.

Via social media gaan we graag in gesprek met elkaar. U bent vrij om te reageren op onze berichten en kritiek uiten mag ook. Maar er zijn wel een paar spelregels:

  • We respecteren ieders mening, ook als die afwijkt van onze eigen opvattingen. Dezelfde houding verwachten wij van inwoners en anderen die via social media berichten aan of over de gemeente plaatsen.
  • Agressieve, bedreigende of beledigende uitingen, grof taalgebruik, misleiding of discriminatie accepteren wij niet. Deze uitingen verwijderen wij van onze socialmediakanalen zonder overleg.
  • Het domineren van onze socialmediakanalen door het herhalen van uitingen of discussies staan wij niet toe. Wij behouden ons het recht voor deze uitingen geheel of gedeeltelijk te verwijderen zonder overleg.
  • CommerciĆ«le berichten of advertenties worden door ons verwijderd zonder overleg.
  • Plaats op social media geen persoonsgegevens van uzelf of van anderen. Deze verwijderen wij zonder overleg.

Als u zich herhaaldelijk niet aan bovenstaande spelregels houdt, dan kunnen we beslissen om u de toegang tot de socialmediakanalen van de gemeente Nieuwegein te ontzeggen.

Onze kanalen

U kunt de gemeente Nieuwegein volgen op de volgende socialmediakanalen: