Werk en Inkomen Lekstroom (WIL)

Mensen op eigen benen laten staan, zodat ze weer kunnen meedoen in de maatschappij. Dat is waar WIL zich hard voor maakt. WIL helpt u om weer op eigen kracht vooruit te kunnen.

WIL is de regionale uitvoeringsorganisatie voor werk, inkomensondersteuning en schuldhulpverlening voor de gemeente Nieuwegein, Houten, IJsselstein en Lopik. U kunt hier terecht voor een uitkering (bijstand), financiële ondersteuning, begeleiding naar werk en als u geldzorgen hebt.

Website van WIL

U kunt bij WIL terecht voor:

Krijgt u al een bijstandsuitkering, dan bent u verantwoordelijk voor het vinden van een betaalde baan zodat u weer in uw eigen onderhoud kunt voorzien. Waar nodig helpt WIL u hierbij. 

Hulp van WIL

Maakt u door bijzondere omstandigheden kosten die u zelf niet kunt betalen? Dan kunt u misschien bijzondere bijstand krijgen.

Aanvragen

Heeft u een laag inkomen en hoge zorgkosten? Dan is de collectieve zorgverzekering van de gemeente misschien interessant.

Aanmelden

Heeft u geen of niet genoeg inkomen om van te leven? Misschien kunt u een uitkering krijgen (bijstand/IOAW).

Een uitkering is in principe een tijdelijke oplossing. U zoekt zo snel mogelijk werk of vrijwilligerswerk. Als dat nodig is, helpt WIL u daarbij.

Aanvragen

Als u geldproblemen heeft, kan de juiste hulp ervoor zorgen dat uw problemen niet groter worden. U komt dan sneller uit de zorgen en krijgt weer rust.

Hulp van WIL

Door u aan te melden voor schuldhulpverlening krijgt u toegang tot persoonlijk advies, informatie of hulpverlening om u te ondersteunen bij het oplossen of voorkomen van schulden.

Aanmelden

Heeft u al minstens 3 jaar een laag inkomen? Dan kunt u een individuele inkomenstoeslag aanvragen.

Aanvragen

Voor jongeren tot 27 jaar is er het Jongerenloket van WIL.

Volg je een studie of opleiding? En heb je een arbeidshandicap waardoor het moeilijk is een bijbaan te hebben? Dan kun je misschien studietoeslag krijgen.

Aanvragen

Maakt u gebruik van kinderopvang? Dan kunt u via de Belastingdienst kinderopvangtoeslag aanvragen. In sommige gevallen kunt u daarnaast een extra tegemoetkoming krijgen.

Aanvragen