Buiten spelen

Nieuwegein heeft meer dan 300 speeltuinen, trapveldjes, jeu-de-boulesbanen en andere speelvoorzieningen. Kinderen kunnen dus altijd in hun buurt spelen. We zorgen voor een goede verdeling over alle wijken en leeftijden.

Een aantal leuke speelplekken vindt u hieronder.

Hoveniersweide 9 (Batau-Noord)

In de speeltuin van Bouwgein is een zandbak, een kabelbaan, glijbaan, klauterwand en schommels. Op het bouwgedeelte kunnen kinderen zelf een hut van pallets bouwen. De speeltuin en bouwspeeltuin zijn gratis. Ook heel geschikt voor een huttenbouwfeestje!

Naar de website

Helmkruid 1 (Zandveld)

In Jeugdland kunnen kinderen bouwen, spelen en skelteren. Er is ook regelmatig een knutselmiddag of themadag. Spelen bij Jeugdland is gratis.

Naar de website

De Bossenwaard is een natuurgebied langs de Lek, tegen Vreeswijk aan. Er zijn hier geen speeltoestellen, maar het is wel een fijne plek om vrij te spelen.

Het Hessepark ligt aan de Kruyderlaan (Jutphaas-Wijkersloot). Hier vindt u speeltoestellen, een voetbalveld en een basketbalveld.

Op de kinderboerderij in het Natuurkwartier staan een paar speeltoestellen. Natuurlijk is het ook heel leuk om bij de geiten en andere dieren te kijken!

Naar de website

Op Park Blokhoeve vindt u een speelkasteel, een skateramp en een atletiekbaan. Het park ligt naast evenementenlocatie Green Village.

Park Kokkebogaard ligt in Zuilenstein. Hier vindt u een sportveld, een speelplek en een dierenweide.

In het grootste park van Nieuwegein kunnen kinderen volop spelen. Discgolf spelen kan hier ook. De discs zijn gratis op te halen bij de receptie aan Zoomstede 19 (tijdelijk adres van de gemeente).

Speelvisie

De gemeente heeft in 2019 samen met kinderen uit Nieuwegein een Speelvisie opgesteld. Dit zijn de belangrijkste punten:

  • Minder nadruk op toestellen, meer op mogelijkheden om vrij te spelen
  • Speelplekken voor alle leeftijden
  • Een eerlijke verdeling over de buurten
  • Een divers aanbod.

Speelvisie 2019-2029 (pdf, 11 MB)

Meedenken

De Speelvisie werken we per buurt verder uit. U krijgt een buurtbericht als we bij u in de buurt aan de gang gaan. U kunt dan meebeslissen over de speelplekken die er komen. Kijk voor meer informatie op Ik ben Nieuwegein.

Melding doen

Alle toestellen en voorzieningen worden minstens 1 keer per jaar gecontroleerd en 1 keer per jaar gekeurd door een onafhankelijk bedrijf. Dat is wettelijk verplicht. Vanuit deze controles en keuringen zorgt de gemeente voor het onderhoud.

Ziet u toch een speeltoestel dat beschadigd is? Of een onveilige situatie in een speeltuin? Meld het direct bij de gemeente.

Melding doen