Sportlocaties

De gemeente Nieuwegein is een levendige en jonge gemeente. Wij zijn graag actief en sporten en bewegen graag. Samen met de vereniging wekelijks trainen en competities spelen. Een groepje vrienden of buurtgenoten die een zaal huurt voor een potje zaalvoetbal. Kinderen die graag een kinderfeestje komen vieren in een gymzaal. Wij willen sporten en bewegen toegankelijker maken voor onze inwoners, dus kom lekker sporten!

Bekijk hier onze sportlocaties

De sportzalen, gymzalen en sporthal zijn 7 dagen per week te gebruiken van 08.00 tot 23.00 uur. Wilt u de locatie later dan 23.00 uur huren? Neem dan contact op met één van onze medewerkers.

Tijdens de schooltijden zijn de sport-, gymzalen en sporthal in gebruik door de scholen. Maken zij geen gebruik van de zalen, dan kunt u ze online reserveren. 

Tijdens de zomervakantie blijven enkele sportlocaties open, als er genoeg belangstelling voor is.

Er zijn verschillende tarieven voor de sportzalen, gymzalen en sporthallen. Deze kunt u in het reserveringssysteem bekijken.

Wanneer u online reserveert, dan ontvangt u per e-mail een toegangscode. Hiermee kunt u de deur openen van de sport-, gymzalen en sporthal Galecop.

Bij sporthal 't Veerhuis en Merwestein zijn beheerders aanwezig die toegang tot de zaal verlenen.

Verwarming en verlichting

In het online reserveringssysteem is een automatische koppeling aangebracht met het gebouwenbeheersysteem. Dit houdt in dat wanneer u heeft gereserveerd, de verwarming en verlichting in de sportlocatie automatisch wordt ingeschakeld.

In de sportzalen, gymzalen en sporthal vindt u materialen die gebruikt worden voor gymlessen en door verenigingen. Denk hierbij aan baskets, speelmatten, minitrampoline, klimrek, badmintonnetten, korfbalpalen, ringen en touwen. Deze spullen kunt u zonder extra kosten gebruiken. Het enige dat u zelf mee moet nemen zijn de ballen en materialen voor specifieke sporten.

Materialen die in een aparte berging staan zijn eigendom van een vereniging en kunnen niet gebruikt worden.

Wij maken de zalen schoon van maandag tot en met vrijdag, voordat de scholen met de gymlessen beginnen. Wij vragen aan alle gebruikers om de zalen schoon achter te laten. Laten we samen zorgen voor een fijne en schone sportomgeving!

De gemeente Nieuwegein heeft een samenwerking met sporthal 't Veerhuis en sporthal Merwestein. Ook deze sporthallen kunt u reserveren als u een grotere ruimte nodig heeft die meer mogelijkheden biedt. Reserveringen voor sporthal 't Veerhuis kunt u online aanvragen. Mocht de zaal niet beschikbaar zijn in ons reserveringssysteem, dan kunt u contact met 't Veerhuis opnemen.

Sporthal Merwestein is alleen beschikbaar voor (oud-gesubsidieerde) verenigingen. Nieuwe huurders gaan altijd via Verbindion zelf.

Contactgegevens

Sporthal 't Veerhuis
Telefoon: 030-606 44 44
E-mail: info@tveerhuis.nl

Sporthal Merwestein/Verbindion
Telefoon: 030-600 42 60
E-mail: info@merwestein.nl