Muntplein Festival op zaterdag 20 april

Zaterdag 20 april is het feest op het Muntplein. We vieren de opening van het vernieuwde plein. Inwoners van Nieuwegein zijn van harte welkom om de opening te vieren tijdens het gratis Muntplein Festival van 12.00 tot 16.00 uur. Naast de feestelijke opening is er een informatiemarkt waar je van alles te weten komt over geld, gezondheid en energie besparen. Er is een gezellige Indonesische markt met lekkere hapjes en muziek. Er zijn leuke activiteiten voor kinderen. Wethouder Guido Bamberg komt langs om het Muntplein officieel te openen. En ook worden de prijswinnaars van het puzzelmagazine van de winkeliersvereniging bekend gemaakt.

Kortom een vol programma met leuke activiteiten voor iedereen. U komt toch ook?

Programma Muntplein Festival podium

Op het podium zijn de hele dag door verschillende optredens te zien.

12.00: Optreden van de Indo-rockband Tjobbah
13.00: De officiƫle opening van het Muntplein door wethouder Guido Bamberg
13.10: Eerste deel van de prijsuitreiking van het puzzelmagazine
13.25: Zang en dans van John's Kumpulan groep
13.45: Optreden van de Indo-rockband Tjobbah
14.30: Muziekoptreden van jongeren uit de Muntenbuurt in Nieuwegein
14.40: Tweede deel van de prijsuitreiking van het puzzelmagazine 
14.55: Zang en dans van John's Kumpulan groep
15.10: Optreden van de Indo-rockband Tjobbah
16.00: Einde programma

Indonesische markt

Er is een gezellige Indonesische markt met muziek en dans en een aantal kraampjes waar Indonesische kleding en andere Indonesische producten verkocht worden. Ook worden er gratis Indonesische hapjes uitgedeeld.  

Meedoen in Nieuwegein

De gemeente Nieuwegein wil dat iedereen mee kan blijven doen in onze stad. Daarom informeren wij u tijdens de informatiemarkt samen met de maatschappelijke partners over de verschillende mogelijkheden. Op de informatiemarkt kunnen inwoners informatie krijgen over de activiteiten met de Stadspas, hulp bij inkomsten en uitgaven, besparen op je energierekening, leuke activiteiten in je buurt en regelingen waar je recht op hebt.

Vernieuwing Muntplein

De aanleiding voor deze feestelijke middag is de vernieuwde herinrichting van het Muntplein. Het Muntplein is met Betere Buurten als eerste aangepakt in de Muntenbuurt. Inwoners en ondernemers konden meedenken over de nieuwe inrichting. Met als resultaat dat het Muntplein veel groener is geworden. De plantvakken bestaan uit nieuwe bomen en er is bijna 450 m2 bloeiende beplanting. De verhoogde rand biedt veel zitgelegenheid. Onder het plein is een waterberging gemaakt om harde regenbuien goed op te vangen. Kinderen kunnen er spelen op de klimstam.

Het Muntplein Festival wordt georganiseerd in samenwerking met het Winkelcentrum Muntplein, Betere Buurten, maatschappelijke partners en de gemeente Nieuwegein.