Aanpassen bushaltes IJsselsteinseweg

Vanaf maandag 5 februari a.s. wordt gestart met het aanpassen van de bushaltes IJsselsteinseweg aan de Roerdomplaan. De haltehavens worden opgeheven en de bus gaat vanaf dan halteren op de rijbaan. Hiervoor worden de haltes verplaatst en gaat het fietspad achter de bushalte langs.

Aanleiding

In 2021 is het Mobiliteitsprogramma Nieuwegein 2021 - 2030 door de gemeenteraad vastgesteld. Eén van de maatregelen die hierin opgenomen zijn is het halteren van de bus op de rijbaan. Hierdoor wordt het veiliger voor de fietsers, men hoeft de bus niet meer te passeren en op de bus te wachten. Verder bespaart het tijd voor de bussen.

Werkzaamheden

De werkzaamheden worden in 2 fasen uitgevoerd. Hierdoor hoeft de weg niet geheel afgesloten te worden en wordt het verkeer met tijdelijke verkeerslichten om en om over één weghelft geleid. (Brom)fietsers worden gedurende de werkzaamheden omgeleid. Tijdens de werkzaamheden is de rijbaan aan de zijde van de bushalte afgesloten, de andere rijbaan blijft open. 

Op maandag 5 februari 2024 starten we de werkzaamheden aan een van de bushaltes en deze zullen 2 weken duren. Op vrijdag 16 februari 2024 zijn deze werkzaamheden afgerond. Op maandag 19 februari 2024 starten we met de bushalte aan de andere zijde. Ook deze werkzaamheden zullen 2 weken duren. Op vrijdag 1 maart 2024 zijn alle werkzaamheden afgerond.

De werkzaamheden worden uitgevoerd op werkdagen tussen 7.00 uur en 17.00 uur. We zijn ons ervan bewust dat de werkzaamheden overlast met zich meebrengen. Wij zullen de overlast zoveel als mogelijk proberen te beperken. We vragen hiervoor uw begrip.

Bushaltes

De bushalte is tijdens de werkzaamheden niet bereikbaar, er wordt een tijdelijke bushalte gecreëerd zodat er toch gebruik gemaakt kan worden van de bussen. De locatie van de tijdelijke bushalte zal met een haltebord worden aangegeven. Kijk voor actueel reisadvies over de bussen op www.u-ov.info of op www.9292.nl.