Coalitieakkoord Nieuwegein: meer voor elkaar

Nieuwegein heeft een nieuw coalitieakkoord. GroenLinks, VVD, PvdA en Lokale Vernieuwing presenteren hun coalitieakkoord 2022-2026 (pdf, 724 KB) met de titel ‘Meer voor elkaar’. Deze titel vat de ambities bondig samen: “we willen er in Nieuwegein meer voor elkaar zijn én we willen samen nog meer voor elkaar krijgen”. In het akkoord staat beschreven wat de 4 partijen willen bereiken in de komende 4 jaar. Ook staan de portefeuilleverdeling van de kandidaat wethouders en de financiële kaders in het coalitieakkoord.

Daarmee zetten de partijen de koers én is er volop ruimte om de komende jaren met de raad en de stad het gesprek aan te gaan over belangrijke vraagstukken. In het akkoord staat beschreven wat de plannen zijn.  Alma Feenstra, fractievoorzitter GroenLinks en trekker van de formatie, zegt namens de partijen:

“Door er meer voor elkaar te zijn, staan we samen sterk en kunnen we meer dan we soms denken. Zo werken we met elkaar aan een stad waar je je welkom voelt en waar je gezien wordt. Een stad waarin je jezelf mag zijn, waar je mee kan doen en waar je je veilig voelt”.

Om de ambities uit het coalitieakkoord vorm te geven, worden als wethouder voorgedragen: Marieke Schouten (GroenLinks), Ellie Eggengoor (VVD), Guido Bamberg (PvdA) en John van Engelen (Lokale Vernieuwing).