Wethouder gemeente en gedeputeerde Provincie Utrecht maken een ritje in de tweede wijkbus

Een feestelijke rit ter ere van de tweede Wijkbus Vreeswijk

Wethouder Ellie Eggengoor en Gedeputeerde André van Schie stapten op maandag 22 april aan boord van de Wijkbus Vreeswijk, samen met de coördinatoren van het VrijwilligersHuis en directeur concessieontwikkeling en -beheer van Qbuzz. De reden? Om het succes van dit gezamenlijke initiatief te vieren en de vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Wethouder Ellie Eggengoor: "We zijn echt trots op het succes van de Wijkbus Vreeswijk. Het toont de waarde van samenwerking met de Provincie, QBuzz en het Vrijwilligershuis, evenals het belang van vrijwilligerswerk. Door meer ritten aan te bieden, maken we het voor mensen eenvoudiger om elkaar te ontmoeten en eropuit te gaan in onze stad."

Proef

De Wijkbus Vreeswijk begon als een tweejarige proef in december 2021, met een vaste dienstregeling tussen Vreeswijk, Fokkesteeg en City, bestuurd door vrijwillige chauffeurs. Het initiatief is een samenwerking tussen de provincie Utrecht, Qbuzz, het VrijwilligersHuis Nieuwegein en de gemeente Nieuwegein. Na het succes van de proefperiode, die eindigde op 9 december 2023, waarbij het oorspronkelijke doel van 450 wekelijkse passagiers ruimschoots werd overtroffen met meer dan 1000 reizigers per week, is lijn 565 sinds december 2023 permanent opgenomen in het vervoersaanbod.

Tweede bus

Sinds maandag 15 april rijdt de wijkbus (lijn 565) vaker, met een extra 8-persoonsbusje dat op werkdagen en zaterdagen tussen 10:30 en 17:30 uur wordt ingezet. Dit betekent dat bewoners van Vreeswijk en Fokkesteeg nu elke 15 minuten naar en van Nieuwegein City kunnen reizen. Voor en na deze uren blijft de huidige dienstregeling gehandhaafd (elk halfuur een rit). De dienstregeling van lijn 565 is te vinden op de website van U-OV.

Oproep vrijwilligers

De Wijkbus Vreeswijk wordt gereden door vrijwillige chauffeurs. Om de bus te laten rijden is het VrijwilligersHuis Nieuwegein op zoek naar extra vrijwilligers die een paar uur per week of op oproep willen rijden. Kijk voor meer informatie op de website van het Vrijwilligershuis.