Energietoeslag voor 2023

Er komt weer een (eenmalige) Energietoeslag voor 2023 voor inwoners met een laag inkomen. De Tweede Kamer heeft de wet hiervoor nu goedgekeurd. Welke inkomensgrens en de voorwaarden waar u aan moet voldoen om Energietoeslag te ontvangen, gaat de gemeente komende tijd bepalen in het beleid.

Werk en Inkomen Lekstroom (WIL) regelt de uitbetaling en hoopt op zijn laatst eind december 2023 de Energietoeslag uit te keren aan inwoners in de gemeente Nieuwegein.

Persoonlijk bericht als u eerder Energietoeslag kreeg

Zodra er meer bekend is over de uitbetaling en het aanvragen van de Energietoeslag, zullen de gemeente en de WIL het nieuws op hun website bekend maken. Kreeg u al eerder Energietoeslag via WIL? Dan krijgt u een brief als we meer weten. De uitbetaling gaat meestal automatisch.

Krijgt u straks geen brief over automatische uitbetaling van de Energietoeslag 2023? En denkt u dat u er wel recht op heeft? Dan kunt u de Energietoeslag later dit jaar bij WIL aanvragen.

Het vraagt tijd om informatie uit te wisselen met diverse organisaties. Nog even uw geduld dus. Wij hopen op uw begrip.

Hoogte van de Energietoeslag

Voor inwoners van Nieuwegein is de Energietoeslag € 800. 

Alles over de Energietoeslag 2023 op een rij

  • De Energietoeslag 2023 is € 800. 
  • De precieze voorwaarden worden nu vastgesteld door de gemeente. 
  • WIL start eerst met het automatisch uitkeren aan inwoners van wie wij weten dat zij recht hebben op de Energietoeslag. Als dat voor u geldt, dan krijgt u hierover een brief.
  • Uiterlijk eind december wordt de uitbetaling gedaan aan inwoners die al eerder Energietoeslag ontvingen.
  • Krijgt u vóór december geen brief over automatische uitkering van de Energietoeslag? En denkt u dat u er wel recht op heeft? Dan kunt u de Energietoeslag nog later dit jaar bij WIL aanvragen.
  • U kunt de Energietoeslag zowel met een papieren formulier als digitaal aanvragen.
  • Heeft u hulp nodig bij de aanvraag? Dan kunt u daarvoor straks terecht bij een gratis inloopspreekuur bij u in de buurt.