Feestelijke start Zomeracademie

De Zomeracademie voor alle kinderen van de basisschool en peuterspeelzaal in Nieuwegein is van start. Dit keer is de vierde editie van Zomeracademie en meer dan 200 leerlingen doen mee. Tijdens dit evenement krijgen kinderen vanaf 2,5 tot 13 jaar extra onderwijsondersteuning op het gebied van taal. Leerlingen mochten samen met hun ouders over de rode loper de school binnen. Daar trakteerde wethouder John van Engelen van Onderwijs hen op een gezonde snack.

Bewegend leren

De kinderen gaan deze week op veel verschillende manieren met taal en rekenen aan de slag. Naast de vakinhoudelijke lessen wordt er tijd besteed aan kunsteducatie en bewegingsonderwijs. De kinderen zijn op een actieve manier met de lesstof bezig met vrolijke dans- en bewegingslessen. In de laatste week van de Zomeracademie staat een goede voorbereiding op het nieuwe schooljaar centraal.

De Zomeracademie is een initiatief van het platform onderwijskansenbeleid. Het evenement wordt mogelijk gemaakt door samenwerking tussen leerkrachten van alle basisscholen in Nieuwegein en medewerkers van SportID, MOvactor, De Tweede Verdieping, DE KOM, Focus&Kids, Kind&Co, Peuterstapjes en Juf&Mees.