Fietsen in Nieuwegein

U bent toe aan een nieuwe fiets. U heeft even een fiets nodig voor het eerste of laatste stuk van uw reis. Of uw kind groeit zo hard dat ‘ie alweer aan een grotere fiets toe is’. Wat is wijsheid: kopen, huren, of misschien wel leasen? Nieuwegein fietst zet alle mogelijkheden in Nieuwegein voor u op een rij. Hieronder leest u deel 1 en 2 uit de reeks van 3.

Heeft u zelf een goede lokale fietstip? Geef het dan door aan Linda Blankenstein via info@nieuwegeinfietst.nl.

Koop lokaal met korting

Of u nu een racefiets, e-bike, driewielfiets of kinderfiets zoekt; een nieuwe fiets koopt u bij één van de maar liefst 8 fietsenwinkels die Nieuwegein telt. U vindt ze allemaal op Nieuwegeinfietst. Lokaal kopen is handig als u zelf niet zo handig bent, u loopt snel even binnen als er iets mis is of als uw fiets een onderhoudsbeurt nodig heeft. Ook leuk: koopt u vóór november een nieuwe fiets in onze provincie, dan krijgt u € 100 terug via Ikfiets.nl​​​​!

Koopjes scoren

Vind u een nieuwe fiets te duur? De lokale fietsenwinkels hebben allemaal wel een aantal opgeknapte fietsen staan. Of kijk eens bij kringloopwinkels Noppes en Nieuwe Vorm, Rataplan of StekUp of daar iets van uw gading te vinden is. Gaat u liever online op koopjesjacht in de buurt? Op Marktplaats vind u genoeg aanbod aan gebruikte fietsen in Nieuwegein en omgeving. En op Facebook heeft u veel keuze in diverse lokale koopjesgroepen zoals 'Koopjeshoek Nieuwegein/IJsselstein eo'.

Gratis en voor niks

Kunt u geen nieuwe fiets voor uw kind betalen? Dan biedt Stichting Leergeld Nieuwegein uitkomst. Verdient u tot 125% van het minimumloon, dan kunt u een beroep doen op deze fietsregeling van de gemeente. U mag 2 keer een nieuwe fiets uitzoeken voor uw kind: tijdens de basisschoolperiode en op het middelbaar onderwijs. Voor uzelf een gratis fiets regelen? Hou de ‘gratis af te halen’ advertenties op Marktplaats in de gaten of beproef uw geluk bij lokale Facebook-groepen zoals 'Gratis af te halen of ruilen in Nieuwegein eo'.

Fietsabonnement

Kopen heeft als voordeel dat uw fiets echt van u is, en u bent vaak goedkoper uit dan wanneer u een fiets voor langere tijd huurt. Voordeel van huren is dan weer dat u geen hoge aanschafkosten heeft en geen extra kosten maakt voor bijvoorbeeld verzekering, onderhoud en reparatie. In Nieuwegein huurt u een Swapfiets vanaf € 18,90 per maand. Via BikeFlip kunt u zelfs een duurzaam kinderfietsabonnement afsluiten. Hier leent u vanaf € 5 per maand onbeperkt steeds grotere opgeknapte kinderfietsen.  

Huren of leasen?

Een belangrijk verschil tussen huren en leasen is dat u een fietsabonnement vaak maandelijks op kunt zeggen terwijl u aan een fietsleasecontract veel langer vastzit. Bij ANWB Fiets Lease bijvoorbeeld 3 jaar. Een ander verschil is dat u ook eigenaar van uw leasefiets kunt worden, iets wat bij een fietsabonnement onmogelijk is. Verder heeft u bij leasen vaak meer keuze in fietsen en gaat het vaak om duurdere (elektrische)fietsen. Reken voor fietslease als particulier op minimaal € 50 per maand. Een aantal Nieuwegeinse fietsenwinkels bieden ook de optie aan om een fiets te leasen.

Deelfiets voor korte ritjes

Even een deelfiets huren kan handig zijn. Bijvoorbeeld als uw eigen fiets kapot is of om het laatste stukje tussen OV-halte en uw bestemming af te leggen. Er staan rode Hello-Bike deelfietsen voor u klaar bij City Plaza: bij het busstation en in de fietsenstallingen De Fietspomp en De Snelbinder. Binnenkort vindt u ze ook bij tramhalte Zuilenstein en bedrijventerrein de Liesbosch. Een Hello-Bike kost € 1 voor de eerste 20 minuten. Daarna betaalt u € 0,05 per minuut of € 9 per 24 uur.