Gemeente helpt bij spullen uit auto’s parkeergarage St. Antonius halen

Morgenochtend 5 juni, vanaf 8 uur ’s ochtends, kunnen mensen van wie hun auto in de parkeergarage bij het St. Antonius Ziekenhuis staat, hun belangrijke spullen uit de auto’s halen. Dat betekent dat er gedurende de ochtend mogelijk mensen in de parkeergarage te zien zijn.

De afgelopen dagen hebben veel mensen bij het St. Antonius Ziekenhuis aangegeven dat zij belangrijke spullen in hun auto hebben liggen die ze op willen halen, denk bijvoorbeeld aan huissleutels of kinderzitjes. Omdat de garage is afgesloten en in verband met de veiligheid niet mag worden betreden kan dat niet zomaar.

De gemeente helpt het St. Antonius morgenochtend door onder begeleiding van toezichthouders mensen in kleine groepjes spullen uit hun auto’s te laten halen. In totaal staan er 143 auto’s in de parkeergarage. Daarvan zijn er 26 die te dicht bij het ingestorte gebied staan. Daar kunnen mensen niet veilig naartoe, dus daar kunnen nog geen spullen uit worden gehaald.

Op dit moment lopen er nog onderzoeken naar de oorzaak van het instorten van de hellingbanen. Wanneer die oorzaak bekend is kunnen Prime Invest (de eigenaar van de garage) en Q-park verdere plannen maken, zoals voor het uit de garage halen van de auto’s en (opruim)werkzaamheden.