Gemeenteraad beveelt Marijke van Beukering aan als nieuwe burgemeester

De gemeenteraad van Nieuwegein heeft op dinsdag 11 april tijdens een Extra Raadsvergadering besloten mevrouw Marijke van Beukering voor te dragen als nieuwe burgemeester van onze stad.

Mevrouw Van Beukering is 51 jaar en woonachtig in IJsselstein. Vrijwel direct na de bekendmaking van haar aanbeveling – zelf was ze minuten eerder van het nieuws op de hoogte gebracht – kon ze dan ook een eerste reactie geven in de Raadzaal. “Ik sta nog een klein beetje te trillen. Ik wil jullie heel hartelijk danken voor het in mij gestelde vertrouwen. Ik voelde me erg welkom bij de vertrouwenscommissie en wist per gesprek zekerder dat ik hier burgemeester wilde worden. Ik verheug me heel erg op alle geschetste uitdagingen!” Verder gaf de aanbevolen kandidaat aan uit te kijken naar een snelle verhuizing naar Nieuwegein.

Kort daarvoor had voorzitter van de vertrouwenscommissie Tom Verhoeve een welkomstwoord in de richting van Van Beukering uitgesproken. “Je bent een energieke vrouw met een natuurlijke flair. Je maakt makkelijk contact en kunt goed luisteren, belangrijke eigenschappen voor een burgemeester. Je netwerk in Den Haag kunnen we als Nieuwegein goed gebruiken. Van harte welkom!”

Marijke van Beukering volgt Frans Backhuijs op, die in mei afscheid neemt na 12 jaar als burgemeester. Overigens is de opvolging nog niet officieel. Eerst volgen nog een gesprek met de minister van BZK, behandeling in de ministerraad en een onderzoek. Uiteindelijk wordt de burgemeester door de koning benoemd.