Gezamenlijke brief 13 gemeenten aan Eneco

Samen met 13 andere gemeenten heeft gemeente Nieuwegein vandaag een brief verstuurd aan Eneco. De gemeenten maken zich zorgen om de forse tariefverhoging van 1 januari 2023 voor stadswarmte. Eneco kiest voor hoog tarief binnen bandbreedte ACM.  

Met de brief spreken we onze zorg uit voor de gevolgen van deze tarieven voor inwoners. Duurzame stadswarmte speelt een belangrijke rol in de energietransitie. Daarom is betaalbaarheid voor gebruikers erg belangrijk. Samen met de andere gemeenten willen we hierover met Eneco in gesprek.

Wethouder Schouten, gemeente Nieuwegein: 
"Als gemeenten zien we stadswarmte als belangrijk onderdeel van een duurzame en collectieve energievoorziening. We spreken met Eneco hoe we gezamenlijk kunnen werken om het voor inwoners betaalbaar te houden. Maar ook hoe we de stadswarmte zo snel mogelijk kunnen verduurzamen". 

Naast gemeente Nieuwegein is de brief ondertekend door de gemeenten Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Amersfoort, Delft, Houten, Lansingerland, Zoetermeer, Diemen, Capelle aan den IJssel, Pijnacker-Nootdorp en Amstelveen.