Gratis dierenvoedselpakket voor inwoners met laag inkomen

Heeft u in 2022 een uitkering gekregen of een financiële regeling bij WIL aangevraagd? Dan kunt u gratis 3 voedselpakketten voor uw huisdier krijgen. De kosten voor dit pakket worden door de gemeente Nieuwegein betaald.

Aanvragen

U kunt alleen een dierenvoedselpakket aanvragen als u van ons een brief heeft gekregen. U vraagt het pakket online aan bij de Nationale Dieren Voedselbank van Stichting Blijdschap Voor De Dieren (BVDD).

  • Stuur een foto van de brief van de gemeente mee bij de aanvraag. Zo weten de medewerkers van de BVDD dat u recht op het pakket heeft.
Pakket aanvragen

Heeft u de brief niet gekregen, maar denkt u wel recht te hebben op een pakket? Stuur dan een e-mail naar duurzaamheidsloket@nieuwegein.nl.

Hoe werkt het?

Na uw aanvraag krijgt u 3 keer een dierenvoedselpakket. Maximaal 1 per huishouden per maand. Eén keer aanvragen is genoeg. U hoeft dus geen 3 bestellingen te doen. 

Er is genoeg voer voor honden, katten, knaagdieren en de meeste siervogels. Voor andere dieren is het niet zeker dat u een voedselpakket kunt krijgen. De BVDD probeert wel voor deze dieren haar uiterste best te doen om iets te betekenen.

U kunt het pakket bij u thuis laten bezorgen of bij een servicepunt bij u in de buurt. Op de precieze bezorgdag hebben wij geen invloed.

Wat er in het pakket zit, hangt deels af van de voorraad. Heeft uw huisdier een allergie? Stuur dan een verklaring mee van de dierenarts.