Inloopbijeenkomst ‘Toekomstbeeld Nedereindse Park’

In de toekomst nog meer genieten van het Nedereindse Park? De gemeente Utrecht heeft ‘Het toekomstbeeld voor het Nedereindse Park’ gemaakt. Benieuwd wat de plannen zijn? Kom dan naar de inloopbijeenkomst op 13 mei tussen 17.00 en 20.00 uur in De Partner Nieuwegein.

Toekomstbeeld Nedereindse Park

Vorig jaar april kon u meedenken over de inrichting van het Nedereindse Park en uw ideeën geven. We zijn blij met alle ideeën en konden hiermee al direct een aantal verbeteringen doen. We plaatsten welkomstborden, picknicktafels, bankjes, prullenbakken en fietsenrekken. Ook is het mountainbikeparcours vernieuwd.

Andere ideeën hebben we, voor zover mogelijk, een plek gegeven in het nieuwe plan ‘Het toekomstbeeld voor het Nedereindse Park’. Wij zijn benieuwd wat u ervan vindt.

Inloopbijeenkomst 13 mei

Kom naar onze inloopbijeenkomst en hoor meer over het toekomstbeeld voor het Nedereindse Park. U kunt dan ook uw vragen stellen en een reactie geven. Aanmelden is niet nodig. U kunt binnenlopen wanneer het u uitkomt.

  • Datum: maandag 13 mei 2024
  • Tijd: tussen 17.00 en 20.00 uur
  • Locatie: Cultuurcentrum De Partner, Nedereindseweg 401a, Nieuwegein

Reageren via DenkMee

Via het online platform DenkMee kunt u binnenkort ook reageren op het toekomstbeeld. U kunt op de website van de gemeente Utrecht zien wanneer dit kan: utrecht.nl/nedereindsepark.

Het vervolg

Met uw reacties passen we waar het kan het toekomstbeeld aan. Daarna moeten alle partners waarmee we samenwerken het plan goed vinden. Het college van burgemeester en wethouders van Utrecht stelt het plan uiteindelijk vast.

De uitvoering van het plan gebeurt stap voor stap. We verwachten in 2025 hiermee te starten. We kijken voor de uitvoering ook naar de verdere ontwikkeling van Rijnenburg. Dit is het gebied aan de noordkant van het Nedereindse Park.

Over het Nedereindse Park

Het Nedereindse Park is een groen recreatiegebied op de grens van Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein. In dit gebied rond de Nedereindse Plas fietsen, wandelen of sporten veel mensen. We willen dat u nog meer van dit gebied kunt genieten. Ook willen we zonnepanelen plaatsen op de oostelijke plas. Meer hierover leest u op utrecht.nl/nedereindsepark

Samenwerking

Voor het verbeteren van het Nedereindse Park werkt de gemeente Utrecht samen met de gemeenten IJsselstein en Nieuwegein, Staatsbosbeheer, Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden en Recreatieschap Stichtse Groenlanden. Ook de provincie Utrecht helpt mee. Samen maken we ook afspraken over het beheer en onderhoud van het gebied.