Jongeren zittend in een grasveld

Inschrijving geopend: Nieuwegeinse ideeënmarkt gericht op jongeren en kinderen

Vanaf vandaag is de Nieuwegeinse raad weer hard op zoek naar ideeën die onze stad mooier, beter en fijner maken. De inschrijving voor de tweede ideeënmarkt is geopend. Ideeën kunnen tot 30 augustus worden aangeleverd. De ideeënmarkt zelf vindt plaats op 17 september in het Stadshuis.

Na het succes van de eerste ideeënmarkt in april 2023, waarbij maar liefst 19 ideeën van inwoners werkelijkheid werden, werd gekozen voor een tweede ideeënmarkt met de focus op ideeën van en voor jongeren en kinderen. De commissie die de markt organiseert is daarom druk bezig om via scholen en verenigingen ideeën te werven die ten goede komen van het leven van de Nieuwegeinse jeugd.

Idee aanleveren

Wie een idee wil aanleveren kan dit doen via: www.nieuwegein.nl/ideeenmarkt. Het idee moet in elk geval voldoen aan de volgende criteria:

  • Het mag geen commercieel project zijn, dus bedoeld om geld mee te verdienen;
  • Het moet een idee zijn waar (vooral) jongeren iets aan hebben;
  • Het idee moet zinnig zijn voor een hele wijk of de hele stad en niet alleen ten goede komen van bijvoorbeeld één vereniging of straat.

Verder zal het idee getoetst worden om te kijken of het niet botst met het beleid van de gemeente.

Raadslid Jelle Doosje is voorzitter van de commissie die de ideeënmarkt organiseert. Hij kijkt uit naar alle ideeën die aangeleverd gaan worden: “Vorig jaar hebben we gemerkt dat veel Nieuwegeiners hele goede ideeën hebben om onze stad mooier en leefbaarder te maken. Wij hopen dit jaar ook weer veel goede en inspirerende ideeën boven water te krijgen. Voel je welkom!”

Het inschrijfformulier staat tot 30 augustus online, dus tot dat moment kunnen er ideeën ingediend worden. Voor vragen of suggesties kunt u mailen naar griffie@nieuwegein.nl.