Laat uw Energietoeslag niet liggen!

Had u ergens in 2023 een laag inkomen? En heeft u nog geen Energietoeslag ontvangen? Bekijk of u er recht op heeft en doe vóór 1 mei 2024 een aanvraag.

De eenmalige Energietoeslag is bedoeld voor inwoners met een laag inkomen en wordt uitgekeerd door Werk en Inkomen Lekstroom (WIL). Op de pagina Energietoeslag kunt u alles nalezen. Aanvragen kan nog tot en met 30 april 2024.

Direct aanvragen

Wat zijn de inkomensgrenzen?

WIL controleert onder andere of aanvragers ergens in 2023 een ‘laag inkomen’ hadden. Voor een koppel tot de pensioengerechtigde leeftijd is dat tussen 1 juli t/m december 2023 bijvoorbeeld een inkomen van € 1.981,34 per maand of minder. En voor een alleenstaande € 1.386,95 per maand of minder. Beide exclusief vakantietoeslag. Voor de eerste helft van 2023 gelden iets lagere bedragen.

Uitkeringen of andere toeslagen blijven hetzelfde

Krijgt u ook zorgtoeslag, huurtoeslag of kinderopvangtoeslag? Of heeft u een uitkering? Die zullen niet veranderen. U krijgt de Energietoeslag er gewoon bij.

Meer hulp bij een hoge energierekening

Er is meer hulp bij een hoge energierekening, zoals de Energiebox met energiebesparende producten. Kijk op de pagina Hoge energiekosten.

Hulp bij het aanvragen

Energietoeslag aanvragen kan met een papieren aanvraagformulier of digitaal. U vindt de formulieren op de website van WIL.

Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van Energietoeslag? Bezoek dan een gratis inloopspreekuur bij u in de buurt. Bekijk hier de tijden en locaties.

Kent u mensen die misschien recht hebben op de Energietoeslag? Vertel hen er dan over. De gemeente wil dat zo veel mogelijk mensen die recht hebben op de Energietoeslag, deze ontvangen.

Meer hulp bij een hoge energierekening

Er is meer hulp bij een hoge energierekening, zoals de Energiebox met energiebesparende producten. Kijk op de pagina Hoge energiekosten.

Hulp bij geldzorgen

Heeft u moeite om uw energierekening of andere rekeningen te betalen? Er is veel hulp in Nieuwegein mogelijk. U vindt een overzicht op de Wegwijzer Geldzaken.