Spreekuur voor vragen over relaties en scheiding

De gemeente Nieuwegein is gestart met een 2-weke­lijks inloopspreekuur voor inwoners met vragen over hun partnerrelatie of schei­ding. Het spreekuur is een samenwerking van Geynwijs, Sociaal Raadslieden (Santé Partners) en Movactor.

Heb je vragen over hoe je je relatie met je partner verbetert of versterkt? Of vragen over je samengestelde gezin of over een scheiding? Bijvoorbeeld hoe je de kinderen vertelt dat jullie gaan scheiden, over het maken van een ouderschapsplan of over wonen, wettelijke zaken en geld. Voor al deze vragen kunnen inwoners terecht op het relatie- en scheidings­spreekuur. Het spreekuur is er ook voor het vinden van de juiste ondersteuning, trainingen en cursussen rond relatie en scheiding.

Luisterend oor en deskundig advies

De medewerkers van het spreekuur bieden een luisterend oor en geven deskundig advies. Ze weten wat het hulpaanbod is in de gemeente. Ook kunnen zij doorverwijzen, bijvoorbeeld naar de ondersteuning van een andere gescheiden ouder via Ouders voor Elkaar. Of naar een training die helpt om de partnerrelatie te verbeteren. Maar ook naar een mediator, advocaat of hulp voor de kinderen bij een scheiding.

Data en tijden inloopspreekuur

Het spreekuur is elke maandag in de oneven weken (week 1, week 3, etc.) van 10.00 tot 12.00 uur. Het is een inloopspreekuur, dus vooraf een afspraak maken is niet nodig.

Adres: Zoomstede 19, gesprekskamer 3.03, Nieuwegein.

Waarom een relatie- en scheidingsspreekuur?

In de gemeente Nieuwegein besteden we aandacht aan relaties en scheiding om zo de situatie van partners en vooral ook kinderen te verbeteren. Een scheiding is voor ouders en kinderen vaak een heftige gebeurtenis. Als ouders ondersteuning krijgen om hun relatie te verbeteren, verbetert ook de situatie van het kind. Het spreekuur helpt partners om goed uit elkaar te gaan en geldzaken goed te regelen.