Start campagne Zorg jij voor iemand? Wie zorgt voor jou?

Eén op de vier Nieuwegeiners zorgt voor een naaste. Een boodschapje, hulp bij administratie tot het intensief verzorgen. Deze zorg kan in de tijd echter steeds zwaarder worden en voelen. Volhouden kan dan lastig zijn. Daarom start Nieuwegein eind november met de campagne Zorg jij voor iemand? Wie zorgt voor jou? Een initiatief van de gemeente en Mantelzorg Nieuwegein om mantelzorgers te ondersteunen en ontlasten.

Vaak beseffen mensen die zorg geven niet dat ze mantelzorger zijn. Laat staan dat ze weten dat er mogelijkheden zijn voor ondersteuning. Mantelzorg is zorg voor een naaste die langdurig ziek is, een beperking heeft of hulpbehoevend is. Ook als de zorg vanzelfsprekend voelt. Zoals zorg voor een kind of zieke ouder. De mantelzorger doet dit in zijn eigen tijd zonder ervoor betaald te worden. 

In Nieuwegein kunnen mantelzorgers terecht bij Mantelzorg Nieuwegein voor informatie, advies en een luisterend oor. Zij organiseren onder andere bijeenkomsten, activiteiten, trainingen en ontmoetingsgroepen. Ook kunnen mantelzorgmakelaars tijdelijk helpen bij regeltaken die gedaan moeten worden. Op de website www.nieuwegein.nl/mantelzorg kunnen mantelzorgers het aanbod vinden.