Verbouwing Stadshuis: de laatste loodjes van fase 1

Nog een maand tot de oplevering van de begane grond en 1e verdieping! Kort daarna gaan ze open voor bezoekers. Een mooi moment om terug én vooruit te blikken. Kijkt u mee?

Een paar hoogtepunten van afgelopen maand:

  • De bar en vloeren van het leescafé zijn bijna klaar. Net als de zitjes onder de Nieuwegeinstraat.
  • Jongerenexperience ‘Oasis’ is een stuk verder ingericht en ook het Citylab wordt zichtbaar. Het activiteitenprogramma voor deze plekken is in de maak.
  • De boomhutten op het Jongegeinplein staan te wachten op de eerste kinderen.
  • De spreekkamers van de Stadswinkel en de GGD hebben kleur gekregen.
  • En ook de eerste leestafels en werk- en studieplekken verschijnen.

Puntjes op de i

Komende weken wordt er flink doorgetimmerd aan de balies van Burgerzaken en de laatste vloeren en kasten. Ondertussen zetten we de puntjes op de i met losse meubels, lampen, kussens, vloerkleden en meer. Zo wordt het Stadshuis echt een gezellige en comfortabele plek. Daarna is het tijd om (terug) te verhuizen!

Juni: verhuizing bibliotheek

De bibliotheekcollectie verhuist van de 2e verdieping naar de nieuwe kasten op de begane grond en 1e verdieping. Daarom is de bibliotheek gesloten van 29 mei t/m 12 juni. Op 13 juni gaan de bibliotheek én alle nieuwe gezamenlijke plekken open voor bezoekers.

Juli: verhuizing Burgerzaken, Geynwijs en WIL

Vanaf half juli verhuizen Burgerzaken, Geynwijs en WIL van de Zoomstede terug naar het Stadshuis. Voor afspraken met Burgerzaken, Geynwijs en WIL kunt u dan weer terecht op het Stadshuis.

Proefdag op 19 juli

De grote opening bewaren we tot ook de 2e verdieping klaar is, maar de afronding van het eerste deel laten we natuurlijk niet zomaar voorbij gaan. Op 19 juli kan iedereen daarom alvast proeven van wat het vernieuwde Stadshuis te bieden heeft. We houden u op de hoogte!