Decoratief beeld

Verkeersbesluit Batauweg uitgesteld, meer duidelijkheid dit najaar

Op 20 september behandelde de Commissie Bezwaarschriften vier bezwaren tegen het voorgestelde verkeersbesluit voor een beweegbare afsluiting in de Batauweg.

Momenteel is er echter nog geen advies gegeven door de Commissie, omdat twee bezwaarmakers tijdens de hoorzitting aanvullende documenten hebben ingediend. Daarom heeft de Commissie besloten het college een termijn van twee weken te geven om te reageren. Op deze reactie mogen de bezwaarmakers weer reageren.

Als de Commissie de reacties van het college en de bezwaarmakers heeft ontvangen, zal zij advies uitbrengen aan het college van burgemeester en wethouders. Het is aan het college om te beslissen of zij het advies al dan niet overneemt, of tot een alternatieve beslissing komt. Voor het einde van het jaar zal duidelijkheid ontstaan over hoe het verder gaat met de geplande proefafsluiting. Als het college besluit om verder te gaan met de geplande proefafsluiting, dan kan de proef mogelijk in het eerste kwartaal van 2024 van start gaan.

We houden u op de hoogte van verdere ontwikkelingen rondom de besluitvorming en verdere stappen om te komen tot een veilige Batauweg op deze site.