Witgoedregeling vanaf 15 april aan te vragen

Vanaf 15 april kunnen inwoners van Nieuwegein met een laag inkomen een bijdrage krijgen van de gemeente Nieuwegein als ze een nieuw duurzaam witgoedapparaat kopen. Oude apparaten zijn vaak duur in het energieverbruik. Het vervangen van oude apparatuur helpt om de energiekosten van inwoners te verlagen. Daarom betaalt de gemeente Nieuwegein € 300 mee aan een nieuwe wasmachine, koelkast of koel-vriescombinatie. 

Tijdelijke regeling

De regeling is voor inwoners met een laag inkomen, die een Nieuwegein Stadspas hebben. Het tegoed voor de aankoop van het apparaat is een bedrag van € 300. De rest van het bedrag is voor rekening van de inwoner. De Witgoedregeling is een tijdelijke regeling met een beperkt aantal tegoeden, dus op = op. 

Brief met unieke code

Inwoners met een Stadspas hebben een brief ontvangen met een unieke code. Met deze code kunnen zij vanaf 15 april de Witgoedregeling aanvragen op de website van Nieuwegein Stadspas. Hier is ook alle informatie te vinden.

Heeft u een Stadspas, maar geen brief ontvangen? Stuur dan een mail naar nieuwegein@duurzame-cadeaukaart.nl.

Nieuwegein Stadspas aanvragen

Alleen inwoners met een Stadspas kunnen meedoen aan de Witgoedregeling. Inwoners met een laag inkomen die nog geen Stadspas hebben, kunnen deze aanvragen. Op de pagina Inkomensgrenzen Stadspas zijn de voorwaarden te vinden.

Met de Nieuwegein Stadspas kunnen inwoners veel korting krijgen op sport, cultuur en andere uitjes in Nieuwegein.

Direct aanvragen