Elektrisch rijden

De gemeente stimuleert elektrisch rijden. Elektrisch vervoer heeft geen uitlaatgassen, is stil, draagt bij aan het terugdringen van CO2-uitstoot en maakt ons minder afhankelijk van de oprakende aardolie. Ideaal voor een prettiger leefklimaat in Nieuwegein dus! 

Laadpaal aanvragen

We stellen parkeerplekken beschikbaar voor openbare laadpalen. Heeft u geen eigen parkeerplek? Dan kunt u via ParknCharge gratis een openbare laadpaal aanvragen. De laadtarieven staan op de website vermeld.

ParknCharge dient vervolgens een aanvraag bij ons in om een oplaadpaal te mogen plaatsen. Wij toetsen aan de beleidsregels (pdf, 193 KB)  of de aanvraag akkoord is. Wij toetsen bijvoorbeeld de volgende aspecten:

  • ondergrondse infrastructuur
  • binnen acceptabele loopafstand van de aanvrager
  • minimaal 1,5 meter van een boom
  • niet blokkeren van het trottoir
  • zo min mogelijk groen verwijderen.

Voor het reserveren van 2 parkeerplekken bij de oplaadpaal nemen wij een verkeersbesluit. Deze besluiten kunt u raadplegen op Officielebekendmakingen.nl

Parkeerplaats bij uw appartement

Woont u in een appartement en heeft u een parkeerplaats op het terrein van de Vereniging van Eigenaren? Dan beschrijft de brochure Laadoplossingen voor elektrische auto’s binnen de VVE (pdf, 7 MB)   hoe u een oplaadpunt kunt realiseren.

Laadpalen in Nieuwegein

Er zijn inmiddels al ruim 300 openbare oplaadpalen in de stad gerealiseerd. Voor de oplaadpalen wordt gebruik gemaakt van groene stroom. Op Oplaadpalen.nl is een kaart met alle oplaadplekken voor elektrische voertuigen te vinden. Op deze kaart staan ook oplaadpunten op eigen terrein van bijvoorbeeld bedrijven.

Oplaadpas

Op Laadpassen.nl kunt u zien bij welke instanties u een oplaadpas kunt aanvragen. Op Laadpas.com ziet u een overzicht van abonnementen met prijzen. Met een oplaadpas kunt u bij alle publieke oplaadpunten laden.