Auto-inbraak voorkomen

Met een gerust hart uw auto achterlaten. Eigenlijk moet dat de gewoonste zaak van de wereld zijn. Helaas is het dat niet. Het gebeurt nog te vaak dat auto's worden opengebroken en dieven met kostbare spullen ervandoor gaan. Politie en gemeente werken nauw samen om auto-inbraak te verminderen. U kunt ons hierbij helpen door extra alert te zijn en verdachte situaties te melden via 1-1-2.

Tips tegen auto-inbraak

Een auto-inbraak is goed te voorkomen:

  • Niets erin, niets eruit! Neem waardevolle spullen uit de auto mee. De spullen alleen uit het zicht leggen is vaak niet genoeg.
  • Parkeer de auto zoveel mogelijk in het zicht op een goed verlichte parkeerplaats.
  • Sluit de auto altijd goed af. Controleer de ramen, deuren en een eventueel schuifdak.
  • Laat zien dat er niets van waarde verborgen ligt. Zet eventueel het dashboardkastje open en dek de laadruimte niet af.

Zet 'm vast!

Behalve onderdelen uit de auto worden er ook regelmatig kentekenplaten gestolen. Met deze gestolen kentekenplaten worden weer andere delicten gepleegd. Kentekenplaten zitten soms wel heel eenvoudig aan de auto vast. En diefstal leidt tot veel geregel. Laat uw kenteken daarom vastzetten. U kunt uw kentekenplaten vast laten nagelen bij:

Slachtoffer geworden?

Bent u toch slachtoffer geworden van een auto-inbraak? Doe dan altijd aangifte bij de politie. Dit kan ook via de website