Burgernet

Burgernet is een samenwerking tussen inwoners, gemeente en politie om de veiligheid te verbeteren. Elke deelnemer maakt de buurt een stukje veiliger. Want hoe meer mensen deelnemen, hoe sneller een persoon of voertuig wordt gevonden. Burgernet wordt ingezet bij onder andere diefstal, inbraak, doorrijden na een aanrijding, beroving en vermiste personen.

Hoe werkt Burgernet?

Als deelnemer van Burgernet krijgt u een bericht wanneer er iets gebeurt in uw omgeving. Daarin krijgt u het verzoek om naar een persoon of voertuig uit te kijken. Iets gezien? Dan kunt u op verschillende manieren contact opnemen:

Agenten die op dat moment met de situatie bezig zijn, kunnen dan nog beter hun werk doen.

U kunt zelf instellen voor welke locaties u meldingen wilt ontvangen. Dat kan een specifieke locatie zijn, of de plek waar u op dat moment bent. Deelname is anoniem.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via de Burgernetapp. U krijgt dan een bericht wanneer iets gebeurt in uw omgeving. Heeft u iets gezien, dan kunt u via de app rechtstreeks met de politie schakelen.

Via de app krijgt u ook AMBER Alerts wanneer een vermist kind in levensgevaar is. U herkent een AMBER Alert aan de oranje kleur en de titel AMBER Alert. 

App Store Google Play