Kosten bouwen en verbouwen

Als u een omgevingsvergunning aanvraagt, dan betaalt u leges voor het bouwtechnisch toetsen van uw bouwplan. En voor het bouwtoezicht tijdens de uitvoering. Die kosten hangen af van (de schatting van) uw bouwkosten.

Informatie:

Wij sturen geen betaalverzoeken via sms of Tikkie, maar altijd een factuur per e-mail. Twijfelt u of een factuur echt is, neem dan contact op met de gemeente.

Kosten

De kosten voor bouwactiviteiten, een welstandstoets, afwijken van het Omgevingsplan etc. kunt u vinden in de Legesverordening 2024.

Opmerkingen

  1. Als uw aanvraag bestaat uit een combinatie van de bovenstaande onderdelen, dan worden de leges van de verschillende onderdelen bij elkaar opgeteld.
  2. Als u eerder een conceptverzoek voor uw project heeft gedaan waarbij al leges voor bepaalde onderdelen in rekening zijn gebracht, dan worden diezelfde leges niet opnieuw berekend bij uw aanvraag voor een omgevingsvergunning.
  3. Soms heeft u eerder een anterieure overeenkomst gesloten met de gemeente voor het kostenverhaal van de ruimtelijke procedure (afwijken van het Omgevingsplan). De tarieven voor onderdelen die daarin al zijn meegenomen, worden niet opnieuw berekend bij uw aanvraag voor een omgevingsvergunning.