Twee medewerkers van het recyclingstation voor de slagboom

Recyclingstation

U bent welkom om bij het recyclingstation uw afval in te leveren. Een afspraak is niet nodig. Komt u afval brengen? Laat dan wel even uw identiteitsbewijs zien. Het recyclingstation is namelijk voor inwoners van onze gemeente. Bij de poort vertelt u wat u voor afval bij u heeft. De medewerkers van RMN vertellen u dan waar u dat kwijt kunt.

Utrechthaven 3
3433 PN Nieuwegein
0900-603 92 22

Welk afval kan ik kwijt bij het recyclingstation?

Er staan allemaal bakken klaar waar u uw afval gescheiden in kwijt kunt. U vindt bakken voor: zand, grond, bouw- en sloopafval, metaal, tuinvuil, puin, PMD (verpakkingen), hout en hardkunststof. Er zijn 4 persen voor papier, restafval en grofvuil. Op het bordes vindt u containers voor wit- en bruingoed, EPS (isolatiemateriaal) en glas. Aan de zijkant staan containers voor asbest, gips en dakbedekking. Achter staan containers voor autobanden zonder velgen. Daarnaast is er nog een KCA-depot (klein chemisch afval) voor al het gevaarlijke afval.

Meer informatie vindt u in de RMN afvalapp of op de website van RMN.

Kosten

Gratis

Regels

  • Alleen inwoners van Nieuwegein mogen hun afval naar het recyclingstation brengen. Neem daarom een identiteitsbewijs mee.
  • U moet zich melden bij de ingang. De medewerkers wijzen u naar de juiste containers en beantwoorden uw vragen.
  • U kunt alle soorten huishoudelijk afval naar het recyclingstation brengen. Bedrijfsafval mag niet naar het recyclestation. Heeft u een bedrijfswagen te leen? Dan mag u het afval alleen lossen als het duidelijk afkomstig is van uw eigen huishouden.

U kunt gratis een aanhangwagen lenen om afval naar het recyclingstation te brengen. Er zijn wel een paar regels. De belangrijkste regels staan hieronder. De andere vindt u op de website van RMN.

  • U bent inwoner van Nieuwegein.
  • U kunt een aanhangwagen reserveren via de website van RMN of via de RMN servicelijn (0900-603 92 22).
  • De aanhangwagen is alleen bedoeld voor vervoer van afval naar het recyclingstation in Nieuwegein.
  • U mag de aanhangwagen maximaal 2 uur lenen.
  • U betaalt contant een borg (€ 50). Dit bedrag krijgt u terug.
  • U betaalt ook een voorschot (€ 25). Dit bedrag krijgt u ook terug als u de aanhangwagen binnen 2 uur terugbrengt.