Sporten in Nieuwegein

Zoekt u een sportclub of -activiteit? Kijk dan op de website van SportID. Hier staat het volledige aanbod in Nieuwegein. Ook als u weinig budget heeft, zijn er mogelijkheden om te sporten.

Naar SportID

Gratis sportcoach

Wilt u (meer) gaan sporten maar weet u niet waar? Dan kan de buurtsportcoach van SportID u hierbij helpen. Tijdens een beweegintake kunt u al uw vragen en wensen op het gebied van sport en bewegen aan de buurtsportcoach voorleggen. Alle inwoners van Nieuwegein zijn van harte welkom: van jong tot oud, zonder en met beperking.

Discgolf

Er is een discgolf-parcours in Park Oudegein. U kunt hier gratis discs voor lenen bij de receptie op Zoomstede 19. Voor meer informatie kunt u bellen met 14 030.

Sportlocatie huren

U kunt een sporthal, sportzaal of gymzaal van de gemeente huren. We verhuren sportlocaties aan verenigingen en inwoners. Reserveren kan online.

Sportlocatie huren

Sportbeleid

Wij vinden het belangrijk dat het sportaanbod aansluit bij wat inwoners nodig hebben. Zo ontstaat er een ruim aanbod in Nieuwegein. Daar werken wij samen met andere organisaties hard aan. In 'Sport en Bewegen 2015-2018' leest u onze visie en idee├źn.

SportID voert het sportbeleid van de gemeente uit.

Sport en bewegen 2015-2018 (pdf, 681 KB)

Binnenkant van sporthal Merwestein

Tijdelijke sporthal

In Nieuwegein is grote behoefte aan een sporthal. Daarom komt er een tijdelijke sporthal bij korfbalvereniging Koveni, in Sportpark Parkhout.

Meer over dit project