Jongerenlintje De Doorslag

De gemeente Nieuwegein geeft jaarlijks een onderscheiding aan jongeren die iets bijzonders hebben gedaan voor de stad. Denk aan een jongere die een sponsorloop heeft georganiseerd voor een goed doel, altijd meehelpt bij het verzorgen van de dieren op de kinderboerderij of een jongere die een dansgroep heeft opgericht voor andere kinderen. Het jongerenlintje heeft overigens de naam: De Doorslag. Voor deze naam is gekozen omdat de jongeren die het lintje krijgen van doorslaggevende betekenis zijn voor de Nieuwegeinse gemeenschap.

Jongerenlintje 2022

Ook dit jaar kunnen jongeren worden voorgedragen voor een jongerenlintje. Ken je een jongere die zich op bijzondere wijze heeft ingespannen voor Nieuwegein? Meld hem of haar dan nu aan.

Kijk op www.nieuwegein.nl/jongerenlintje voor meer informatie.

Aanmelden

Alle Nieuwegeinse jongeren tot en met 21 jaar kunnen worden voorgedragen. Hij of zij hoeft niet in Nieuwegein te wonen, als de activiteit of de bijzondere gebeurtenis maar met Nieuwegein te maken heeft. De commissie, onder leiding van de burgemeester, buigt zich over de voordrachten. In januari tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van de gemeente Nieuwegein, worden de jongerenlintjes uitgereikt.

Inzenden kan tot 1 december 2022 bij Elsje Leurs van de gemeente Nieuwegein, via e.leurs@nieuwegein.nl.