Verbouwing Stadshuis: op naar deel 1 van de opening!

Naar verwachting is de complete verbouwing in november 2024 klaar. Maar de begane grond en 1e verdieping worden al voor de zomer opgeleverd én geopend! Daarom geven we u graag weer een update van hoe het ervoor staat.

Lees meer over de verbouwing

Ingang Stadshuis bij Mediamarkt weer open

U kunt weer aan beide kanten van het Stadshuis naar binnen. Naast de glazen lift is ook de trap weer open. Net als de doorgang van de ene naar de andere kant. Omdat er komende weken nog op en aan de loopbruggen gewerkt wordt, heeft de aannemer een tijdelijke looptunnel gemaakt. Zo kan iedereen er veilig onderdoor.

In de 2e week van april gaat de ingang nog heel even dicht (hooguit een paar dagen), omdat er dan onderdelen opgehesen worden met een hijskraan.

Wat is er nieuw?

Er is een hoop gebeurd! Vooral de interieurbouwer is momenteel druk bezig, met onder andere:

  • Balies en loketten waar u straks terecht kunt voor allerlei diensten.
  • De ‘boomhutten’ voor op het Jongegeinplein, straks dé plek voor kinderen van 0-12. Leuk weetje: de planken zijn gezaagd van lokaal hout in een Zaanse wind­­molen.
  • Inrichting van de Jongerenexperience, die samen met jongeren ontworpen is.
  • Kastenwanden, nisjes en zitjes die de ruimte verdelen en zorgen voor meer gezelligheid.

Planning en bouwgeluid april-mei

We zijn er bijna en dat betekent dat we geen heftig bouwgeluid meer verwachten.

De komende weken werkt de aannemer nog door aan onderdelen van de loopbruggen, zoals de leuningen. En de interieurbouwer aan de verhoogde vloeren, meubels, zitjes en schilderwerk. De witte zeilen gaan binnenkort weg, dus dan kunt u dit steeds beter zien! Komt u ook een keer kijken?