Vijf jongerenlintjes uitgereikt tijdens Nieuwjaarsfeest Nieuwegein

Op maandagavond 8 januari heeft burgemeester Marijke van Beukering 5 jongerenlintjes uitgereikt tijdens het Nieuwjaarsfeest in Stadstheater DE KOM. Het jongerenlintje De Doorslag werd dit jaar uitgereikt aan Roselinde Kampstra, Fintan Kampstra, Aya el Kouskous, Asude Saglik en Floris Koopmans.

De gemeente Nieuwegein geeft jaarlijks een onderscheiding aan jongeren die iets bijzonders hebben gedaan voor de stad. Het gaat om jongeren die zich vrijwillig en op een bijzondere manier inzetten voor Nieuwegein. De 5 lintjes zijn dit jaar uitgereikt aan:

Rosalinde en Fintan zijn allebei benoemd tot kinderambassadeurs voor Buurtvereninging EreBloem. Ze hebben zich afgelopen jaar met veel passie ingezet voor allerlei activiteiten en promotie van de buurtvereniging en pluktuin EreBloem. Zo hebben ze er bijvoorbeeld voor gezorgd dat er voldoende stemmen waren voor een Appeltje van Oranje van het Oranjefonds voor de buurtpluktuin. Hun enthousiasme werkt aanstekelijk. De buren beleven meer plezier aan de pluktuin en de buurtactiviteiten. Hierdoor is er meer verbinding ontstaan tussen de verschillende buren van jong tot oud.

Aya’s betrokkenheid en behulpzaamheid dragen bij aan het succes en samenhorigheid van Girls Corner van Stichting Balans Nieuwegein. Dit is een wekelijks samenzijn van jongeren in wijkhuis De Steeg. Samen bedenken ze nieuwe activiteiten en leerzame thema's. Door de inzet van Aya bij de Girls Corner komen er steeds meer nieuwe deelnemers naar de activiteiten.

Asude helpt Stichting Balans bij het organiseren van het buurtfeest en activiteiten voor leerlingen van de basisschool. Ook zet ze zich met veel plezier in bij de huiswerkklas. Tijdens de huiswerkbegeleiding helpt ze graag een Oekraïens meisje met lezen. Het Oekraïense meisje komt daardoor graag naar huiswerkbegeleiding en is blij met Asude.

Floris Koopmans is een jeugdig voorbeeld van een enthousiaste club-vrijwilliger bij SV Parkhout. Hij fluit wedstrijden, begeleidt en werft met succes nieuwe spelbegeleiders voor de wedstrijden voor jeugdwedstrijden in de categorie t/m 12 jaar. In een tijd waarin het niet eenvoudig is om nieuwe scheidsrechters te vinden, is Floris een enorme aanwinst voor de vereniging.