Voor wie

Bedrijvenpark Het Klooster is door zijn ligging bij uitstek geschikt voor logistieke bedrijven voor transport, distributie, opslag en overslag. Maar alle bedrijven in milieucategorie 1 t/m 4 en de lichte klassen van milieucategorie 5 zijn welkom om zich hier te vestigen. Hoogwaardige kwaliteit en duurzaamheid staan centraal op Het Klooster. Op deze pagina leest u meer hierover en over de ervaringen van de gevestigde bedrijven op het Klooster.

Parkmanagement

Met het parkmanagement op bedrijvenpark Het Klooster bewaken en handhaven we integraal de kwaliteit van het park, ook op de lange termijn. Goed parkmanagement draagt bij aan het waardebehoud van uw vastgoed en het creëert een aangename werkomgeving.

Wat regelen wij voor u?

  • Collectieve beveiliging
  • Heldere bewegwijzering op het park
  • Beheer en onderhoud openbare en privéruimte
  • Centrale database vervoermanagement

Duurzaamheidsscan

De aanvraag voor uw bouwplan wordt niet alleen getoetst aan het omgevingsplan, er wordt ook een duurzaamheidsscan ofwel 'green check' uitgevoerd. De duurzaamheidsscan richt zich op het verbeteren van uw bedrijfsresultaat, vermindering van de milieubelasting en een efficiënter ruimtegebruik. De scan geeft u richting wat betreft afvalverwerking, materiaalgebruik, watervoorziening, energieverbruik en nog veel meer. De gemeente ziet dit als een win-winsituatie. De extra investering die u nu doet om het pand duurzaam en milieuvriendelijk te maken, moet een terugverdientijd van maximaal 5 jaar hebben. Op deze manier draagt iedereen bij aan een beter milieu en u wordt er na 5 jaar ook in financieel opzicht beter van.

Wie gingen u voor?

Inmiddels hebben diverse bedrijven zich gevestigd op dit kwalitatief hoogstaande bedrijvenpark.

Somerset/CBRE

Somerset Capital Partners heeft in 2017 een perceel bouwgrond op het bedrijvenpark gekocht van 72.897 m² voor de bouw van een distributiecentrum van 52.000 m². Een gedeelte van dit distributiecentrum wordt verhuurd aan All 4 U, een bedrijf in ICT-producten en diensten. Eind juli 2017 kocht CBRE Global Investors het distributiecentrum van Somerset Capital Partners aan.

Aannemersbedrijf Van Wijk

In 2017 tekende aannemersbedrijf Van Wijk voor een kavel van bijna 3.500 m². De kavel die door Van Wijk gekocht is, ligt in Het Klooster-Noord ten zuiden van het huidige bedrijf. Van Wijk breidt uit en maakt het terrein gereed voor extra opslag van materiaal.

Exeter Property

Exeter Property Group tekende in 2017 voor een kavel van 37.580 m². De investeerder realiseert een distributiecentrum van 28.000 m². Exeter gaat het gebouw langdurig verhuren.

Prologis

Prologis heeft in juni 2016 32.475 m² bouwgrond gekocht voor de realisatie van een distributiecentrum voor DHL Supply Chain Benelux. In september 2016 is de officiële eerste paal geslagen voor het pand. Prologis heeft het pand het tweede kwartaal van 2017 opgeleverd. 

ALC

Agrarisch Logistiek Centrum IJsselmuiden (ALC, onderdeel van de Wezenberg Groep) heeft in augustus 2016 11.244 m² bouwgrond gekocht voor de realisatie van pand voor crossdock-activiteiten. Daarnaast is er een garagebedrijf voor onderhoud van vrachtwagens, een wasstraat en een dieseltankstation gerealiseerd. 

Van den Heuvel Aannemingsbedrijf

Prinsenhof Beheer BV heeft een perceel grond van 8.934 m² gekocht voor de realisatie van een bedrijfspand voor Van den Heuvel Aannemingsbedrijf. Met de bouw van het pand is in januari 2017 gestart. Dit is het eerste bedrijf dat een kavel kocht op Het Klooster Zuid (deelgebied 1).

PostNL

PostNL Real Estate heeft 33.944 m² bouwgrond gekocht voor de realisatie van een pakkettensorteer- en distributiecentrum. In oktober 2016 startte de bouw en in september 2017 is het gebouw in gebruik genomen.

Pack & Parcel

Nieuwegein Beheer B.V. kocht een kavel van de gemeente van ruim 5.000 m² voor de realisatie van een gebouw voor Pack & Parcel BV en aannemingsbedrijf Kersbergen B.V. Beide ondernemingen namen eind 2016 hun intrek in het nieuwe pand.

Ruro Gereedschappen

Het bedrijf RURO Gereedschappen trok in 2016 van Plettenburg-De Wiers naar bedrijvenpark Het Klooster. Het Klooster is daarmee de nieuwe uitvalsbasis voor de onderneming in handgereedschappen en bouwbeslag voor Nederland en de Benelux. Vastgoedontwikkelaar Rijver B.V. heeft het nieuwe bedrijfspand gerealiseerd. Het pand heeft een specifieke uitstraling als verwijzing naar de Hollandse Waterlinie.

Meubelcentrum Lissabon

In 2016 wordt er gewerkt aan een magazijn voor meubelopslag van nieuwe vestiger Meubelcentrum Lissabon. Het Klooster biedt de mogelijkheden voor de gewenste uitbreiding van magazijnruimte voor het meubelbedrijf. Halverwege 2016 is de onderneming verhuisd van Laagraven naar het nieuwe pand en blijft daarmee in Nieuwegein gevestigd.

Klooster Parking B.V.

Eind 2015 tekende Klooster Parking B.V. voor de aankoop van een kavel op Het Klooster. Het consortium van vervoerders realiseerde een parkeerterrein voor vrachtwagens en een LNG-tankstation voor vervoerders van het verscentrum voor Albert Heijn.

XPO Logistics

In november 2014 werd de eerste paal geslagen voor het nieuwe verscentrum van logistiek dienstverlener XPO Logistics voor onder andere Albert Heijn. Sinds 2015 voorziet het verscentrum ruim 900 Albert Heijn-winkels in Nederland en België van verse producten.

Hako Bouw

In november 2014 ging de eerste paal voor het nieuwe pand van Hako Bouw de grond in. Het bouw- en aannemersbedrijf uit Montfoort bouwde een grote productiehal met kantoor en showroom op Het Klooster. In het voorjaar van 2015 nam Hako Bouw zijn intrek in het nieuwe pand.

Bouwcenter Nieuwegein

Bouwcenter Nieuwegein betrok in 2012 zijn nieuwe pand. Ook deze derde ondernemer op het bedrijvenpark is onverdeeld enthousiast. "Mede vanwege de ideale ligging met aansluiting op de A27 hebben we voor huisvesting op bedrijvenpark Het Klooster gekozen", aldus Sjaak Aantjes, directeur van de groothandel in hout- en bouwmaterialen.

Mavaro

Het Nieuwegeinse bedrijf Mavarogroothandel in horeca-apparatuur, volgde enkele maanden na Bouwcenter Nieuwegein. Directeur Martin van Rossum: "We verhuisden naar Het Klooster omdat ons oude kantoor en de opslaghal te klein waren en niet meer voldeden. Hier hebben we alle ruimte. Dit nieuwe, grotere, duurzame bedrijfspand maakt het voor ons mogelijk om ons nog beter kunnen bewegen in de richting van de markt, toekomst en klant."

FIEGE

Het voormalig bedrijfspand van V&D is verhuurd aan FIEGE Logistik. FIEGE houdt zich bezig met distributieactiviteiten en heeft een aantal grote klanten waar zij de distributie voor verzorgen.