Reclame maken

U kunt op verschillende manieren reclame maken in Nieuwegein. De meeste mogelijkheden voor commerciële reclame hebben we uitbesteed aan mediabedrijven. Wilt u iets plaatsen, neem dan contact op met het juiste bedrijf. Voor niet-commerciële informatie op digitale informatieborden of spandoeken kunt u terecht bij de gemeente. Daarnaast zijn er een aantal vrije plakplaatsen.

Reclame maken in Nieuwegein mag alleen via de onderstaande mogelijkheden. Zo willen we wildgroei voorkomen.

Niet-commerciële informatie

Digitale informatieborden

In Nieuwegein staan 4 digitale informatieborden langs de weg. U kunt een commerciële boodschap op de borden plaatsen, maar ook iets gratis onder de aandacht brengen. Dit moet dan wel een activiteit zijn die voor veel inwoners interessant is.

Gratis bericht plaatsen >

Spandoek ophangen

Er zijn 11 vaste locaties waar een spandoek mag hangen. De gemeente plaatst alleen spandoeken van organisaties zonder commercieel belang.

Spandoek aanvragen >

Vrije plakplaatsen

In Nieuwegein zijn 6 vrije plakplaatsen. U mag hier alleen meningsuitingen en bekendmakingen plaatsen (artikel 2:42 APV). De plakplaatsen zijn niet bedoeld voor commerciële boodschappen (reclame).

Iedereen mag posters op deze plaatsen plakken. Het kan dus zijn dat uw boodschap niet lang blijft hangen. U vindt de vrije plakplaatsen op de volgende locaties:

  • Schermerhornpark
  • Prof.Dr. Claylaan
  • Walnootgaarde
  • Brinkwal (bij sportcomplex Merwestein en school)
  • Roerdomplaan (bij bushalte en tramhalte Doorslag en winkelcentrum)
  • Ratelaar (bij winkels)