Veelgestelde vragen

U vraagt een toewijzing voor de lening aan bij de gemeente Nieuwegein. Met de toewijzingsbrief vraagt u vervolgens online bij SVn de lening aan. Na bevestiging van uw aanvraag, kunt u op Mijn SVn inloggen en de benodigde documenten uploaden.

Zowel gemeente Nieuwegein als SVn bepalen of u de lening kunt krijgen. De gemeente doet dit aan de hand van de voorwaarden in haar verordening. SVn doet vervolgens een financiële toets om te bepalen of u in aanmerking komt. Daarbij wordt onder andere gekeken naar uw inkomen, of uw maandlasten betaalbaar zijn, eventuele schulden of leningen en de waarde van uw huis en/of de waarde van het huis dat u wilt kopen.

De Verzilverlening is een hypothecaire lening. Dit is een lening waarbij er bij de notaris een hypotheek op uw woning wordt gevestigd. Uw woning geldt als extra zekerheid voor de terugbetaling van de lening. Dit wordt onderpand genoemd.

De Duurzaamheidslening is een persoonlijke lening. Hierbij wordt er geen onderpand gevestigd. In dit geval wordt er ook geen extra hypotheek op uw woning gevestigd.

De aanvraag voor de lening wordt pas inhoudelijk beoordeeld als wij alle benodigde documenten hebben ontvangen. Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met SVn.

Een consumptieve lening wordt als aflopend krediet gemeld bij het BKR. Een hypothecaire lening wordt ingeschreven bij het Kadaster.

Ja, u kunt boetevrij aflossen met een minimumbedrag van € 250.

Nee, de gelden blijven bij SVn in een bouwkrediet. Na akkoord van de gemeente op de ingediende nota, betaalt SVn de nota van de aannemer of installateur.

Declaraties

Met het declaratieformulier kunt u de nota's van de werkzaamheden aan uw woning declareren. Op het declaratieformulier vult u in aan wie deze declaratie uitbetaald moet worden. In het algemeen is dit degene van wie u de nota heeft ontvangen (bijvoorbeeld de aannemer). Een aanbetaling door u kan SVn aan u uitbetalen, mits u een betaalbewijs (bijv. kopie bankafschrift) kunt overleggen.

Als u het declaratieformulier heeft ingevuld en ondertekend, stuurt u dit samen met een kopie van de factuur en eventueel het betaalbewijs naar gemeente Nieuwegein. Het adres staat bovenaan het declaratieformulier. Wij controleren uw declaratie en sturen deze door naar SVn. Na onze goedkeuring betaalt SVn het bedrag uit. U ontvangt hiervan een bevestiging.

Na ontvangst en goedkeuring van uw declaratieformulier(en) betaalt SVn declaratie(s) binnen 1 week aan de aannemer of installateur. Na uitbetaling ontvangt u hiervan een bevestiging.

Als er na alle betalingen nog een bedrag in het bouwkrediet zit, kan het resterende bedrag in mindering gebracht worden op de lening. Stuur daarvoor een mail naar leningenbeheer@svn.nl. Of vermeld op het laatste declaratieformulier dat u indient, dat u het bouwkrediet daarna wenst te sluiten. Als het sluiten van het bouwkrediet van invloed is op het maandbedrag, ontvangt u ook een bevestiging wat het nieuwe maandbedrag wordt en per wanneer dit ingaat.