Bouwdossier opvragen

De gemeente Nieuwegein heeft een digitaal archief van de vergunningen die verleend zijn voor bouwwerkzaamheden. Daarin zitten bijvoorbeeld tekeningen en berekeningen.

Bouwdossiers vanaf 2013 kunt u aanvragen bij de gemeente. Oudere dossiers kunt u online inzien in Het Utrechts Archief.

  • 2013 - heden: Gemeente Nieuwegein
  • 1972 - 2012: Het Utrechts Archief (Nieuwegein)
  • 1900 - 1972: Het Utrechts Archief (Jutphaas en Vreeswijk

Aanvragen bij de gemeente

U kunt een bouwdossier van een woning of bedrijfspand bij de gemeente opvragen (vanaf 2013). De stukken krijgt u dan per e-mail toegezonden. Vul het formulier alstublieft zo compleet mogelijk in.

Direct aanvragen

Beschikbare informatie

De gemeente Nieuwegein bewaart veel bouwdossiers. Toch kan het gebeuren dat de gevraagde informatie ontbreekt in het bouwarchief.

Er zijn ook informatiegevoelige adressen en gebouwen waarvan we de informatie in principe niet geven. Denk aan een bank of de gevangenis.

Kosten

€ 24,50 per (deel van een) kwartier

Deze kosten zijn voor het zoeken van stukken in het bouwarchief over bouw, ruimtelijke ordening en/of milieu. Let op: dat betekent dat u de kosten dus ook betaalt als de gegevens niet beschikbaar zijn.

Oudere bouwdossiers

Nieuwegein ontstond pas in 1971. Daarvoor waren Jutphaas en Vreeswijk zelfstandige gemeenten. Bouwdossiers van deze voormalige dorpen kunt u online opzoeken in Het Utrechts Archief (van 1900 tot 1972).

Naar Utrechts Archief