FIXbrigade

Sinds kort is het klusteam van de FIXbrigade actief in Nieuwegein. We komen op afspraak bij u thuis en verminderen tocht in uw woning. Helemaal gratis.

Kieren dichtmaken in uw woning heeft veel voordelen, bijvoorbeeld:

  • U verbruikt minder energie.
  • U heeft minder tocht in huis.
  • U houdt uw huis warm in de winter en koel in de zomer.

Wat doet de FIXbrigade?

De FIXbrigade maakt kieren van deuren en ramen dicht. We brengen op afspraak voordeurborstels, brievenbusborstels en tochtstrips aan. En we kitten kieren waar het tocht.

Voor wie

U kunt de FIXbrigade laten langskomen, als u aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • U woont in een sociale huurwoning in de Muntenbuurt of u woont in de Gebouwendriften.
  • U heeft een brief ontvangen over de FIXbrigade. 

Bewoners van andere wijken komen later aan de beurt.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden als u in de Muntenbuurt of de Gebouwendriften woont en een brief van de woningcorporatie heeft gekregen (digitaal of op papier).

Stuur uw naam, adres en telefoonnummer naar fixbrigade@wij30.nl. Een medewerker van de FIXbrigade belt u dan om een afspraak te maken. Of bel naar 030-296 13 80

Woont u in de Muntenbuurt of de Gebouwendriften en weet u niet zeker of u een brief heeft gekregen? Neem dan ook contact op.

Hoelang duurt het?

De werkzaamheden duren gemiddeld 2 tot 3 uur.

Kosten

Gratis

Wanneer ben ik aan de beurt?

De FIXbrigade is in september 2023 in de Muntenbuurt gestart. We komen langs de Woonin-woningen van de volgende straten: Daalderburg, Dukatenburg, Florijnburg, Kronenburg, Muntplein, Penningburg, Schellingburg en Souvereinburg.

Sinds februari 2024 is de FIXbrigade ook in de Gebouwendriften actief. U krijgt een brief zodra u zich kunt aanmelden.

Ja, de FIXbrigade is voor u gratis. De kosten worden betaald door de gemeente en de woningcorporatie.

U kunt zich aanmelden als u een brief heeft gekregen van de woningcorporatie over de FIXbrigade. Dit doet u door uw naam, adres en telefoonnummer te mailen naar fixbrigade@wij30.nl. Een medewerker belt u dan om een afspraak te maken. Of bel naar 030-296 13 80.

Nee, de fixers van de FIXbrigade doen al het werk in huis. Het enige wat u hoeft te doen is een afspraak maken en de FIXbrigade binnen te laten.

Nee, de Energiebox en de FIXbrigade zijn niet hetzelfde. De energiecoach geeft tips over hoe u snel energie kunt besparen en geeft u energiebesparende producten, zoals ledlampen en radiatorfolie. De FIXbrigade komt bij u langs en voert grotere klussen uit met gereedschap.

Heeft u nog geen Energiebox met advies gekregen, maar woont u wel in een sociale huurwoning of heeft u energietoeslag gekregen? Meld u dan aan via de website van de Energiebox.

De gemeente Nieuwegein werkt samen met de woningcorporaties. De klussers worden begeleid door WIJ 3.0. De energiecoaches van de Energiebox helpen om de FIXbrigade onder de aandacht te brengen en kunnen u ook helpen om energie te besparen.

De fixers worden begeleid door WIJ 3.0. WIJ 3.0 biedt een werkervaringsplek/leerplek voor fixers. Wilt u meer informatie over het deelnemen aan de FIXbrigade? Vul dan het formulier in op de website of stuur een e-mail naar info@wij30.nl.