Herfstblad opruimen

Herfstkleuren leveren mooie plaatjes op. Daarnaast is het gevallen blad goed voor de biodiversiteit. Maar soms is al dat blad op de grond ook lastig. Daarom is de gemeente weer op pad om overlast van bladeren te verminderen. Dit doen we met veegwagens en bladblazers.

We beginnen met doorgaande wegen waar veel bladeren liggen. Daarna doen we alle doorgaande wegen en de zijstraten. Als al het blad gevallen is, maken we Nieuwegein wijk voor wijk schoon.

Nieuw: Missie Bladgoud

Deze herfst ziet u misschien meer herfstbladeren liggen dan u gewend bent. Dat komt doordat we een proef gaan doen: 'Missie Bladgoud'. We verzamelen bladeren, wat goed is voor de natuur en de biodiversiteit. Natuurlijk houden we ook de wegen, stoepen en fietspaden schoon.

Lees meer over de proef

Bladkorven

In alle wijken hebben we bladkorven neergezet. Hier mag u zelf herfstbladeren in gooien. Voor tijdelijk opslag zetten we ook een paar grote inzamelkorven neer. Deze legen we regelmatig. 

Vind een bladkorf

Wat mag in een bladkorf?

Bladeren van de stoep en de straat. Ook bladeren uit uw tuin mag u in een bladkorf gooien.

Wat mag niet in een bladkorf?

Geen groenteafval, coniferen, boomtakken, snoeiafval, kluiten en tuinhekken. Ook geen grofvuil, denk hierbij aan bankstellen, kasten en huishoudelijke voorwerpen.