Rijnhuizen

Rijnhuizen is een bijzondere wijk in Nieuwegein. Op nog geen vijftien minuten van de stad Utrecht, aan het Merwedekanaal. Fort Jutphaas en kasteel Rijnhuizen zijn de parels van Rijnhuizen. En voor de sportievelingen zijn er een hockey- en tennisvereniging. Buitenmensen voelen zich thuis bij de Scouting. De van oorsprong kantorenwijk is volop in ontwikkeling naar een gemengde leefwijk. Waar nog kantoren zijn, maar waar de nadruk ligt op wonen en leven. Er mogen circa 2.500 woningen komen.

Rijnhuizen wordt steeds meer een leefwijk. Waar nog wel kantoren zijn, maar waar voornamelijk gewoond en geleefd wordt. Dat betekent dat er steeds meer woningen komen. In totaal mogen er circa 2.500 woningen komen. Het woningaanbod wordt divers. Van appartementen in getransformeerde kantoorpanden tot luxe woningen aan het Merwedekanaal. Meer woningen betekent ook aanpassing van de inrichting van wegen en straten, en dat er voorzieningen kunnen komen zoals een supermarkt, school en horeca.

Initiatievenkaart Rijnhuizen

De gemeente Nieuwegein is in Rijnhuizen afhankelijk van eigenaren en ontwikkelaars die iets in de wijk willen. Sommige initiatieven zijn al uitgevoerd, anderen zijn nog in ontwikkeling. Omdat er meer woningen in de wijk komen zorgt de gemeente ervoor dat straten veranderen in woonstraten.

Wilt u meer informatie over de initiatieven in Rijnhuizen? Klik dan op deze link om de initiatievenkaart van Rijnhuizen te openen.

De gemeente Nieuwegein bezit vrijwel geen ontwikkelgronden in Rijnhuizen, maar faciliteert sinds november 2014 een organische gebiedsontwikkeling. Heeft u eigendom en plannen die passen bij de ‘Gebiedsvisie Mooi Rijnhuizen’? Dan kunt u in aanmerking komen voor een vergunning. Bij vergunningverlening vragen wij een gebiedsbijdrage. Die is nodig om ingrepen in het openbaar gebied mogelijk te maken. Neem voor meer informatie contact op met de gebiedsmanager van Rijnhuizen, Ron van Schaik. Bereikbaar via r.vanschaik@nieuwegein.nl of via tel. 14 030.

Beleid

In Rijnhuizen worden maximaal 2.500 woningen toegestaan. Als de grens van 2.500 woningen is bereikt, worden geen vergunningen meer verleend. Uitgangspunt is: wie het eerst een vergunning heeft gekregen en nog binnen de 2.500 woningen blijft, wie het eerst maalt.

Vragen? Neem contact op met:

Gemeente Nieuwegein
Ron van Schaik (gebiedsmanager Rijnhuizen)
telefoon: 030-607 14 37
e-mail: r.vanschaik@nieuwegein.nl

Sander Derksen (wijkcoördinator)
telefoon: 14 030
e-mail: s.derksen@nieuwegein.nl

Club Rhijnhuizen
Hans Karssenberg: 06-15 07 11 55
Emilie Vlieger: 06-44 12 93 36
e-mail: info@clubrhijnhuizen.nl
website: clubrhijnhuizen.nl

Wijkplatform Rijnhuizen i.o.
e-mail: rijnhuizen@outlook.com (ook voor aanmelding nieuwsbrieven)