Rijnhuizen

Rijnhuizen is een bijzondere wijk in Nieuwegein. Op nog geen 15 minuten van de stad Utrecht, aan het Merwedekanaal. Fort Jutphaas en kasteel Rijnhuizen zijn de parels van Rijnhuizen. En voor de sportievelingen zijn er een hockey- en tennisvereniging. Buitenmensen voelen zich thuis bij de scouting. De van oorsprong kantorenwijk is volop in ontwikkeling naar een gemengde leefwijk. Waar nog kantoren zijn, maar waar de nadruk ligt op wonen en leven. Er mogen ongeveer 2.500 woningen komen.

Rijnhuizen wordt steeds meer een leefwijk. Waar nog wel kantoren zijn, maar waar voornamelijk gewoond en geleefd wordt. Dat betekent dat er steeds meer woningen komen. In totaal mogen er ongeveer 2.500 woningen komen. Er komen verschillende soorten woningen. Van appartementen in wat vroeger kantoorpanden waren, tot luxe woningen aan het Merwedekanaal. Meer woningen betekent ook aangepaste wegen en straten. Misschien komen er ook voorzieningen zoals een supermarkt, school en horeca.

Initiatievenkaart Rijnhuizen

De gemeente Nieuwegein is in Rijnhuizen afhankelijk van eigenaren en ontwikkelaars die iets in de wijk willen. Sommige initiatieven zijn al uitgevoerd, anderen zijn nog in ontwikkeling. Omdat er meer woningen in de wijk komen, zorgt de gemeente ervoor dat straten veranderen in woonstraten.

Wilt u meer informatie over de initiatieven in Rijnhuizen? Klik dan op deze link om de initiatievenkaart van Rijnhuizen te openen.

De gemeente Nieuwegein bezit vrijwel geen ontwikkelgronden in Rijnhuizen. Sinds 2014 maken we wel organische gebiedsontwikkeling mogelijk. Heeft u eigendom en plannen die passen bij de ‘Gebiedsvisie Mooi Rijnhuizen’? Dan kunt u misschien een vergunning krijgen. Wij vragen daarbij een gebiedsbijdrage. Die is nodig om ingrepen in het openbaar gebied mogelijk te maken. Neem voor meer informatie contact op met de gebiedsmanager van Rijnhuizen, Ron van Schaik. Bereikbaar via r.vanschaik@nieuwegein.nl of via tel. 14 030.

Beleid

In Rijnhuizen worden maximaal 2.500 woningen toegestaan. Als de grens van 2.500 woningen is bereikt, geven we geen vergunningen meer. Uitgangspunt is: wie het eerst een vergunning heeft gekregen en nog binnen de 2.500 woningen blijft, wie het eerst maalt.

Vragen? Neem contact op met:

Gemeente Nieuwegein

Ron van Schaik (gebiedsmanager Rijnhuizen)
Telefoon: 030-607 14 37
E-mail: r.vanschaik@nieuwegein.nl

Melanie Gitz (wijkcoördinator)
Telefoon: 14 030
E-mail: m.gitz@nieuwegein.nl

Club Rhijnhuizen

Hans Karssenberg: 06-15 07 11 55
Emilie Vlieger: 06-44 12 93 36
e-mail: info@clubrhijnhuizen.nl
website: Clubrhijnhuizen.nl

Wijkplatform Rijnhuizen

E-mail: rijnhuizen@outlook.com (ook voor aanmelding nieuwsbrieven)
Facebook: Wijkplatform Rijnhuizen