Ondernemer Centraal: coaching voor ondernemers

Ondernemers zijn belangrijk voor onze lokale economie, die Nieuwegein maakt tot een bruisende en ondernemende stad. De gemeente wil lokale ondernemers helpen om financieel gezond te blijven en hun onderneming toekomstbestendig te maken. 

Ondernemer Centraal is een initiatief van de gemeente Utrecht, waar nu ook ondernemers die wonen en/of werken in Nieuwegein gebruik van kunnen maken. Ondernemer Centraal heeft zich in de afgelopen 2 jaar bewezen als een succesvol programma in een economisch onzekere tijd.

Voor wie

Ondernemer Centraal is er voor alle ondernemers (groot en klein) en zzp'ers die in de gemeente Utrecht, Nieuwegein, Lopik, Houten en IJsselstein wonen of een bedrijf hebben.

Waarvoor kan ik subsidie krijgen?

Ondernemers in Nieuwegein kunnen nu gratis financiële ondersteuning, coaching of advies krijgen van andere ondernemers en ervaringsdeskundigen. Dit verloopt via het netwerk van Ondernemer Centraal. Ondernemer Centraal is er voor ondernemers die vragen hebben en advies nodig hebben voor het versterken van hun bedrijf voor de toekomst. Zoals:

  • Omgaan met (tijdelijke) financiële zorgen, schulden of geldproblemen
  • Overwegen van (aanvullend) werken in loondienst
  • Ondersteuning bij administratie en boekhouding
  • Verduurzamen
  • Digitaliseren
  • Personele uitdagingen
  • Juridische vragen
  • Bedrijfsvoering
  • Veilig ondernemen
  • Begeleiding bij het (gedwongen) stoppen met de onderneming

Hulp aanvragen

U kunt zich aanmelden via de website van de gemeente Utrecht. Er wordt dan contact met u opgenomen voor een afspraak.

Direct aanvragen

Hoe werkt het?

Hulp en advies van Ondernemer Centraal begint met het toekomstgesprek. U gaat in gesprek met een adviseur met ondernemersachtergrond. Samen kjikt u wat er nodig is. Dit helpt om overzicht en nieuwe ideeën te krijgen.

Daarna kunt u een vervolgtraject kiezen bij een van de aangesloten organisaties die past bij uw situatie. Denk aan coaching, juridische begeleiding, financieel advies, een boekhouder, kredieten of hulp bij schulden. Het hulptraject is gratis en vrijblijvend.

Wat is de maximale subsidie?

Er is per onderneming € 5.000 beschikbaar om in te zetten voor hulptrajecten. Misschien kunt u hulp krijgen uit de Bbz-regeling (bijstand voor zelfstandigen) of SHVO (Schuldhulpverlening voor ondernemers).

Regels en voorwaarden

U bent ingeschreven bij de gemeente Nieuwegein of hebt uw onderneming gevestigd in Nieuwegein. Kijk voor alle regels en voorwaarden op Overheid.nl.

Het hulpaanbod van Ondernemer Centraal is tot 31 december 2024 beschikbaar.