Jeugdaanpak

Jongeren spreken met elkaar af in de wijk. Dat maakt de straat levendig. Maar hebt u hier last van? Bijvoorbeeld doordat zij te veel herrie maken, troep achterlaten, de boel vernielen of zich zelfs crimineel gedragen. Doe dan een melding.

  • Ervaart u op dit moment jeugdoverlast? Bel dan de politie via 0900-8844.
  • Heeft u last van terugkerende vervuiling, vernielingen of geluidsoverlast van jongeren? Dan kunt u een melding doen op deze website.
  • Ziet u een verdachte situatie? Bel dan 112.

De gemeente, politie en jongerenwerkers werken samen om overlast in uw wijk tegen te gaan. Daarbij kunnen we uw hulp goed gebruiken. Door overlast te melden hebben wij een goed en actueel overzicht van waar de overlast plaatsvindt.

Hoe pakken we jongerenoverlast aan?

Gezamenlijke aanpak

Soms is het nodig om met partners een gezamenlijke aanpak in te zetten. We nemen dan bijvoorbeeld de volgende maatregelen:

  • Politie en/of boa's houden extra toezicht. Zij spreken jongeren die overlast geven aan op hun gedrag.
  • Jongerenwerk houdt contact met jeugdgroepen, spreekt jongeren aan op hun gedrag en biedt zorg en ondersteuning als dat nodig is.
  • De gemeente verbetert de openbare ruimte, door bijvoorbeeld borden, prullenbakken en verlichting te plaatsen.

De gemeente regisseert de jeugdaanpak en houdt toezicht op de aanpak van jeugdgroepen. Wij houden ook contact met alle betrokken partners.

Persoonsgerichte aanpak

Is er een groepslid dat een grotere rol speelt in de overlast of criminaliteit van een groep? Dan zetten we een persoonsgerichte aanpak in. We kijken samen met onze partners hoe we de overlast en criminele activiteiten kunnen stoppen.