Parkeren

De gemeente Nieuwegein zorgt ervoor dat er genoeg parkeerplaatsen zijn voor inwoners, bedrijven, winkeliers en hun bezoek. In de binnenstad en in sommige wijken gelden extra regels, zoals betaald parkeren of parkeren met een parkeerschijf.

Onze parkeerdiensten worden uitgevoerd door ParkeerService Nieuwegein. Op hun website vindt u alle informatie over parkeren.

Ga naar ParkeerService
Waarschuwing:

Tijdelijk niet parkeren bij ziekenhuis

Helaas kunt u voor onbepaalde tijd niet parkeren in de parkeergarage naast het ziekenhuis (Q-park St. Antoniusziekenhuis). Kom als het kan met het openbaar vervoer of met de fiets. Of laat u afzetten bij de hoofdingang (Kiss & Ride). 

Lees meer

Parkeergarages

In Nieuwegein vindt u de volgende parkeergarages:

  • Parkeergarage Cityplaza
  • Parkeergarage Stadshuis
  • Parkeergarage Theater
  • P-Zuid (bij het St. Antonius Ziekenhuis)

Lees meer over parkeergarages

Parkeren in de woonwijken

Natuurlijk kunt u ook parkeren op straat. In een aantal wijken geldt betaald parkeren. De tarieven verschillen per parkeerzone.

Bekijk parkeerzones en tarieven

Parkeren met een lichamelijke beperking

Parkeerboete

Heeft u een parkeerboete gekregen en bent u het er niet mee eens? Dan kunt u een bezwaarschrift indienen. 

Lees meer over bezwaar maken

Fietsenstallingen

Er zijn 2 gratis bewaakte fietsenstallingen in Nieuwegein, beide in CityPlaza. Ze zijn overdekt en bieden verschillende diensten aan. U kunt er bijvoorbeeld uw banden oppompen en uw elektrische fiets opladen. In stalling De Fietspomp zit ook een fietsenmaker.

De Fietspomp

De Snelbinder

Waarschuwing:

De Fietspomp tijdelijk gesloten

Stalling De Fietspomp is tijdelijk gesloten. U kunt gebruikmaken van de bewaakte fietsenstalling langs de Noordstedeweg (niet overdekt).

Meer lezen

In Nieuwegein zijn er over de hele stad gezien genoeg parkeerplekken. De gemeente Nieuwegein vindt dat iemand binnen 200 meter van zijn huis zijn auto moet kunnen parkeren. Voor elk huis is daar nu genoeg mogelijkheid voor.

Het gemiddeld aantal auto’s per huishouden is nu hoog, onder andere doordat kinderen langer thuis wonen vanwege het woningtekort. Het kan zijn dat u daardoor de komende jaren iets verder weg moet parkeren.

Nieuwegein wil vergroenen. Daarom is het niet mogelijk om groen te vervangen voor parkeerplekken.

Steeds meer Nederlanders hebben een auto. Dat zorgt voor meer bezette parkeerplekken in uw buurt. Woont u in een gebied dat aansluit op een gebied met betaald parkeren? En is er geen parkeerplek binnen 200 meter loopafstand? Dan kunt u de gemeente vragen om betaald parkeren in te voeren.

Woont u in een ander gebied? Dan vragen wij u eerst binnen 200 meter loopafstand te kijken of er een parkeerplek is.

Bussen tot 6 meter lang en 2,40 meter hoog mogen in de woonwijken parkeren. Is het een grotere bus en is het na 18.00 uur? Dan kunt u een melding doen.

Direct melden

Voor meer informatie kunt u kijken in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van de gemeente Nieuwegein.

Nee, het is niet mogelijk om openbare parkeerplaatsen te kopen of te huren. Deze parkeerplaatsen moeten openbaar en beschikbaar blijven voor iedereen.

Nee, u mag geen bord plaatsen van uw bedrijf bij openbare parkeerplaatsen. Deze parkeerplaatsen moeten openbaar en beschikbaar blijven voor iedereen.

Elk jaar bepaalt de gemeente een maximum aantal vergunningen. Zodra dit maximum bereikt is, komt u op een wachtlijst te staan. Het is niet mogelijk om eerder een parkeervergunning te krijgen.

Wordt er buiten de parkeervakken geparkeerd, terwijl er wel ruimte in een parkeervak in de buurt is? Dan kunt u een melding doen.

Direct melden