Dhr. Verhoef op bezoek bij de wooncoach

Elke maandagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur hebben de wooncoaches een inloopspreekuur. U kunt dan langskomen met al uw woonvragen. De wooncoaches geven advies over de juiste stappen die u kunt nemen om een woning te vinden die bij uw situatie past.

De heer Verhoef is vrijwilliger bij Algemene Hulpdienst Nieuwegein. Hij bezocht het inloopspreekuur en vertelt zijn verhaal.

Vooruitzien

De heer Verhoef bezoekt het woonloket niet voor zichzelf. Vandaag is hij op pad met de woonvragen van mevrouw De Jong* (80 jaar). Traplopen in haar woning gaat haar niet meer zo makkelijk af.

Samen met de wooncoach bespreekt de heer Verhoef welke mogelijkheden er zijn in Nieuwegein voor een andere, passende woning. Stond mevrouw al ingeschreven bij WoningNet? Welke huurprijs past bij haar inkomen? Welke wooncomplexen passen daarbij?

Tijdens het gesprek blijkt ook dat mevrouw De Jong weinig sociale contacten heeft. Ze heeft hieraan wel behoefte. Nu is ze erg op zichzelf aangewezen, omdat ze geen directe familie in haar omgeving heeft.

Na het gesprek komen ze tot de conclusie dat Verzorgd Wonen een goede optie is. Daar kan ze een fijne gelijkvloerse woning vinden en is een mogelijkheid om een kopje koffie te drinken met anderen.

De heer Verhoef: "De wooncoach heeft me goed op weg geholpen. En als ik of mevrouw De Jong later nog vragen hebben, dan kunnen we altijd weer contact opnemen."

Herkenbare vragen

Zelf herkent de heer Verhoef de woonvragen goed. Hij is op eigen initiatief verhuisd van een eengezinswoning met tuin naar een appartement. Het onderhoud van de woning en de tuin werd steeds lastiger. Dat was voor hem reden om te verhuizen. Zo anticipeerde hij op de toekomst.

*Mevrouw De Jong is niet haar echte naam.