Mevrouw Aalders in haar woonkamer op een fauteuil

Mevrouw Aalders is voorbereid op de toekomst

"Niet afwachten, maar zelf in de pen klimmen."

Dat besloot mevrouw Aalders (86 jaar). Mevrouw woont al jaren in Nieuwegein. In een fijne eengezinswoning met tuin. Om er zeker van te zijn dat ze ook haar oude dag op een fijne plek doorbrengt, zocht ze contact met de wooncoach. Ze vertelde ons meer over haar ervaringen met de wooncoach.

Voorbereid op de toekomst

Ze redt zich nog prima met wat hulp, vertelt mevrouw Aalders. "Maar ik word ook een dagje ouder en er komt een moment dat het allemaal niet meer zo makkelijk gaat. Ik wil graag zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen op een fijne plek met voorziening dichtbij. Ik heb altijd op een fijne plek gewoond. Dat wil ik straks ook. Afwachten wilde ik niet, maar juist duidelijkheid voor de toekomst. En nu kan ik dat nog zelf regelen."

De wooncoach gaf veel tips

"In de gemeentegids las ik over de wooncoach en die heb ik gebeld. Met de wooncoach had ik een heel prettig gesprek. Ze legde uit wat de mogelijkheden zijn. Voor mij viel de keuze op Verzorgd Wonen. De wooncoach gaf mij goede tips over de stappen die ik kon zetten naar een fijne woning voor mijn oude dag. Bijvoorbeeld, inschrijven bij WoningNet en welke formulieren ik moest invullen. Tussendoor kon ik altijd bellen voor vragen".

Verzorgd Wonen

"Inmiddels heb ik een indicatie voor Verzorgd Wonen. Daarmee kan ik me inschrijven voor een ‘Verzorgd Wonen’-appartement. Het is fijn om te weten dit ik straks ook een fijne plek heb. En dat belangrijke voorzieningen dan dichtbij zijn. Verhuizen zal straks uiteindelijk wel lastig zijn. Maar het is ook een fijn idee dat er weer een nieuw gezin in mijn woning terecht kan."